Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκικά νέα στη Γερμανία: Ελλάδα, Η παρουσίαση του βιβλίου του ΡΚΚ κοστίζει καρέκλες



Μετάφραση της ανάρτησης Griechenland: PKK Buchvorstellung kostet Ämter
Η Παρουσίαση του βιβλίου «Η ανατομία ενός πολέμου» του πρίγκιπα της τρομοκρατίας  Μουράτ Καραγιλάνκόστισε τη θέση τριών στρατηγών και ενός συμβούλου.

Όπως γράφει η Χουριέτ, η προσπάθεια του μεταφραστή Σάββα Καλεντερίδη, πρώην αξιωματικού του στρατού και σωματοφύλακα του Οτζαλάν, να προβεί στην παρουσίαση του βιβλίου στο πολεμικό μουσείο, οδήγησε στην απομάκρυνση εκ των θέσεων τους τεσσάρων στρατηγών.

YUNANİSTAN’DAN BİR AYIP DAHA
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΟΠΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ

Η, σύμφωνα με τα  ελληνικά  μέσα  μίνι κρίση, μεταξύ του τουρκικού και του Ελληνικού ΥΠΕΞ, τελείωσε καταρχήν με την ματαίωση της παρουσίασης στο πολεμικό μουσείο και αντικατάστασης της στο Χίλτον.
Σήμερα (1.12.12), όπως ανακοίνωσε το τουρκικό  ΥΠΕΞ, ο υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου, μίλησε για τον Καραγιλάν με τον συνάδελφό του και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του. Οι εδώ και καιρό διατηρούμενες καλές σχέσεις πήραν μια ατυχή στροφή, όπως γράφει η εφημερίδα το Έθνος.

Ανάφερε επίσης ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πήρε απόσταση από την παρουσίαση του βιβλίου. Ο χώρος της παρουσίασης επελέγη εν αγνοία του ΥΠΕΞ και ως τόσο δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως επίσημος χώρος δήλωσε το Υπουργείου Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του
Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Όπως εν συνεχεία δημοσιεύει η Χουριέτ, το ΥΠΕΘΑ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου, αντικατέστησε τον πρόεδρο του πολεμικού Μουσείου Παναγιώτη Λάζο με τον στρατηγό Παναγιώτη Καμερώνη.  Επίσης πρόκειται να χάσουν τις θέσεις τους δύο ακόμη μέλη του Δ.Σ. και ένας σύμβουλος του πολεμικού μουσείου.


ΣΧΟΛΙΟ Bombistis: Πόσο δουλοπρεπής είναι η ελληνική κυβέρνηση όταν δέχεται η Τουρκία να συζητάει με το ψευδοκράτος της Κύπρου ανενόχλητη  και  εμάς να μας κουνάει το δάχτυλο.. Ωραία διπλωματία κύριε Αβραμόπουλε, σαν "γιουσουφάκια" καθόμαστε και χορεύουμε στον χορό τους τους.. Καμία εθνική στρατηγική... Μόνο καρατομήσεις ξέρετε να κάνετε...και οι Ναζι έλεγαν τους Έλληνες τρομοκράτες γιατί πάλευαν για την ελευθερία τους  κύριε Αβραμοπουλε και κύριοι της κυβέρνησης-συγκυβέρνησης  μην το ξεχνάτε αυτό... Οι λαοί της  Μικράς Ασίας εχουν υποστεί πολλά απο τον Κεμαλισμό και τον Νεοθωμανισμό... όπως είχε υποστεί όλη η Ευρώπη από τον Ναζίζμό.  Ο Κεμαλισμός και ο Ναζισμός είναι ιδεολογίες ταυτόσημες, επίσης μην το ξεχνάτε....Το Τουρκικό πρόβλημα  δεν λύνεται με καρατομήσεις αλλά με πολιτικές που ενώνουν τους λαούς της Μικρας Ασιας . Και αυτό έπρεπε και πρέπει μια χώρα σαν την Ελλάδα που ξερει τι σημαίνει Ελευθερία και Δημοκρατία  να κάνει διεθνώς. Με πολιτικές διαφορετικής προσέγγισης και στάσης απέναντι στους λαούς της Μικράς Ασίας που ακόμα περιμένουν δικαίωση απ τους "θιγόμενους "  περί τρομοκρατίας .. Μας χωρίζουν χιλιάδες ψυχές από την "πολιτική" σας...Η Ειρήνη και η συνεργασία των Λαών της Μικράς Ασίας θα πρέπει να είναι  αυτοσκοπός και ΟΧΙ να "χορεύουμε τσιφτετέλι" στους γείτονες και για να γινει αυτο θα πρεπει να λύσουμε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση  το Τουρκικό πρόβλημα......

Tags: , , , ,

0 Responses to “Τουρκικά νέα στη Γερμανία: Ελλάδα, Η παρουσίαση του βιβλίου του ΡΚΚ κοστίζει καρέκλες”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks