Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μαχμούντ Αμπας: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την συμπαράστασή της»


Τις εγκάρδιες ευχαριστίες της και τη βαθιά ευγνωμοσύνη της προς την ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση της να υπερψηφίσει το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής, αλλά και στον ελληνικό λαό «που για άλλη μια φορά στάθηκε στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του λαού μας» εξέφρασε, εκ μέρους του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

«Η γενναία αυτή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εδραιώνει το κύρος της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο και διεθνώς ως μια σταθερή και δυνατή φωνή υπέρ του δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.Η ιστορική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος-παρατηρητής «αποτελεί νίκη και δικαίωση των αγώνων και των θυσιών των χιλιάδων μαρτύρων του Παλαιστινιακού λαού. Αποτελεί δικαίωση του οράματος του αείμνηστου Γιάσερ Αραφάτ για ελευθερία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ειρήνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση, «αποτελεί σημαντική ήττα της μιλιταριστικής, επεκτατικής και ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ, και σημαντική νίκη του δίκαιου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας για αυτοδιάθεση και ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «με την απόφαση αυτή η διεθνής κοινότητα στέλνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στο Ισραήλ ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την πολιτική των πολέμων, της κατοχής και του εποικισμού, και οφείλει να προσέλθει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή για την εξεύρεση μιας συνολικής, δίκαιης και ειρηνικής λύσης του Παλαιστινιακού που θα διασφαλίζει την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ,, την πλήρη άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, την απελευθέρωση των χιλιάδων Παλαιστινίων κρατουμένων, την αναγνώριση του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων, και την αναγνώριση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967».

«Εκ μέρους του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και ολόκληρου του Παλαιστινιακού λαού, εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας και τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στην ελληνική κυβέρνηση για την απόφαση της να υπερψηφίσει το αίτημα της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής. Ευχαριστούμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό που για άλλη μια φορά στάθηκε στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του λαού μας. Ευχαριστούμε και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που στήριξαν το αίτημα μας. Η γενναία αυτή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης εδραιώνει το κύρος της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο και διεθνώς ως μια σταθερή και δυνατή φωνή υπέρ του δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας. Με την απόφαση αυτή η Ελλάδα συντάχθηκε με την ηθική πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας που πήρε θέση εναντίον των πολέμων και της κατοχής και υπέρ της ελευθερίας και της ειρήνης».


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=486415

Tags: , , ,

0 Responses to “Μαχμούντ Αμπας: «Ευχαριστώ την Ελλάδα για την συμπαράστασή της»”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks