Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η "συντρόφισα" Μαριάννα Λάτση στην Αυγή


avgi_mariana
Ποικίλες αντιδράσεις, έκπληξη και καυστικά σχόλια -κυρίως στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα- από την  αναλυτική αναφορά της εφημερίδας "Αυγή" στη  ομιλία της Μαριάννας Λάτση σε εκδήλωση στο “Παλλάς Αθηνά”. Η κ. Λάτση στη ομιλία της ανέλυσε την ανάγκη συμβολής της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης. Η εφημερίδα, ως γνωστόν, σπάνια δημοσιεύει άρθρα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την δραστηριότητα γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός αναπληρωτής Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, ο υπουργός Υγείας Κ. Λυκουρέντζος, οι βουλευτές Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜ.ΑΡ.), οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σάμου, οι δημοσιογράφοι Σ. Φυντανίδης, Δ. Ρίζος και Α. Παναγιωταρέα, ο ζωγράφος Αλ. Φασιανός και άλλοι.

Παρακάτωτω το άρθρο της Αυγής όπως δημοσιεύτηκε με τον τίτλο (άλλη μία έκπληξη) : Νέα ελληνική επιχειρηματικότητα για νέα εθνική αυτοπεποίθηση:
_______________________
Επιχειρηματικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της Μαριάννας Λάτση στη χθεσινή εκδήλωση στο “Παλλάς Αθηνά” (έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), όπου υπογράμμισε και την ανάγκη συμβολής της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης.
Στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε ο τελευταίος τόμος της σειράς ο «Κύκλος των Μουσείων» που χρηματοδοτούν και επιμελούνται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank (πρόκειται για την έκδοση «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία»), η Μαριάννα Λάτση δήλωσε για τον Όμιλο Λάτση: “Έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή: να είναι δεμένος με την πατρίδα μας”. Και πρόσθεσε ότι “ο όμιλος ήταν, είναι και θα είναι εδώ, δυναμικά παρών. Ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος, που αναπτύσσεται διευρύνοντας τις συνεργασίες και τις αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές συμμαχίες του με Έλληνες αλλά και με διεθνείς εταίρους με ισχύ, γνώση και εμπειρία”.
Τόνισε ότι με τη συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργείται μια από τις ισχυρότερες τράπεζες στην Ευρωζώνη.
Για την υπέρβαση της κρίσης είπε: «Σήμερα, που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά, οφείλουμε να ανασυνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε χρέος συντεταγμένα να πορευτούμε για να υπερβούμε την κρίση, να τεθεί η χώρα μας πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά, με όρθια την ελληνική κοινωνία και με ισχυρή τη Δημοκρατία, που εμείς πρώτοι προσφέραμε στην ανθρωπότητα και που εμείς πρώτοι, ως Έλληνες, οφείλουμε να σεβόμαστε».
Για δε την ελληνική επιχειρηματικότητα ανέφερε: «Ο τόπος έχει, περισσότερο παρά ποτέ, ανάγκη την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, που δρα με σεβασμό στους νόμους της δημοκρατίας, στον κόσμο της εργασίας, στον ανταγωνισμό, στην παραγωγική δύναμη που λέγεται γνώση. Η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός αναπληρωτής Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, ο υπουργός Υγείας Κ. Λυκουρέντζος, οι βουλευτές Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜ.ΑΡ.), οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σάμου, οι δημοσιογράφοι Σ. Φυντανίδης, Δ. Ρίζος και Α. Παναγιωταρέα, ο ζωγράφος Αλ. Φασιανός και άλλοι...
http://theinsider.gr

Tags: , , ,

0 Responses to “Η "συντρόφισα" Μαριάννα Λάτση στην Αυγή”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks