Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Από καρδιάς

Άρθρο :Jimis Nikolaoy
Jimis NikolaoyΘέλω από καρδιάς να μοιραστώ πέντε πράγματα για να προσδιορίσω και την θέση μου στα τεκτενομενα ! Πιστεύω οτι πολλοι αντιλαμβάνονται τα οσα συμβαινουν στην πατριδα μας τον τροπο που διαμορφωνεται η πολιτικη αλλα και τις διεργασιες μεσα στην κοινωνια με ορους του παρελθοντος και γι αυτο εχουν μεγαλο λαθος στις αναλυσεις τους, στην προσεγγιση τους ,στην πρακτικη τους και εν τελη και στο παραγομενο αποτελεσμα που δεν ειναι το προσδοκομενο γι αυτους ! 

Νομιζω οτι σε αυτη την κατηγορια ανηκει το συνολο σχεδον του πολιτικου κοσμου , επισης αυτοι που συνηθισαμε να λεμε οικονομικη ελιτ του τοπου , οι υπαλληλοι τους στα μιντια πολλα απο τα πολιτικα στελεχη μεσαιου μεγεθους που λειτουργουν στην κοινωνια αλλα και το συνολο της συνδικαλιστικης ηγεσιας αυτου του τοπου !
Θεωρουν ολοι αυτοι λοιπον οτι με ορους επικοινωνιακους μπορουν να ελεγξουν ,ν α κατεθυνουν και εν τελη να χειραγωγησουν την διαρκως ογκουμενη δυσαρεσκεια που οι ιδιοι εχουν δημιουργησει στον λαο , την παραλυση ολων των δομων του κρατους , την κατακρεουργηση καθε θεσμικης ασπιδας που προστατευε τον πολιτη απο την ασυδωσια και την βια της εξουσιας , την εκχωρηση των κυριαρχικων μας δικαιωματων ,την εγκαταλειψη καθε εθνικου στοχου και στρατηγικης στο βωμο της κινησης της οικονομιας ! Υπαρχει ενας ιδιοτυπος οικονομισμος με αρνητικο προσημο , οι ρολοι εχουν αντιστραφει πληρως και θεωρουν οτι η οικονομια θα υποδειξει τις πολιτικες και οχι η πολιτικη τις οικονομικες κατευθυνσεις ! 
Η θεση μου οπως προκατελαβα ειναι οτι με λαθος προσεγγιση δεν ερχεται το προσδοκομενο αποτελεσμα και αυτο ειναι ορατο δια γυμνου οφθαλμου ! Αντι η οικονομια να λειτουργησει μεσα σαυτο το δραματικο περιβαλλον ολοενα και καταρρεει αν δεν εχει καταρρευσει εντελως ! Τιποτα δεν λειτουργει και οι περιβοητες νεοφιλελευθερες επενδυσεις δεν θαρθουν ποτε ! Και γιατι αλλωστε να επενδυε καποιος σε ενα πτωμα την ωρα που μπορει να το σκυλευσει ! 
το δευτερο λαθος ειναι η εκτιμηση του πολιτικου συστηματος οτι οι διαδρομες του πληθους ειναι συγγενεις ! Οτι δηλαδη οι ψηφοφοροι μετακινουνται σε συγγενεις πολιτικα χωρους και αρα μπορουν να ελεγχθουν ! Ο δυσαρεστημενος δεξιος θα μετατοπιστει σε εναν συγενη χωρο ο Πασοκος σε εναν κεντροαριστερο κοκ! Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να φυτρωνουν σαν μανιταρια πολιτικα μορφωματα που δεν εχουν καμια κοινωνικη αναφορα , καμια ουσιαστικη διαφοροποιηση αλλα απλα φιλοδοξουν ναεξαπατησουν τον ηδη εξαπατημενο λαο , να πεταξουν απο πανω τους την ευθυνη που οδηγηθηκαν εδω τα πραγματα και να λειτουργησουν σαν αναχωμα για την μεγαλη ανατροπη που υποβοσκει ! ετσι μπορει να εξηγηθει πχ η ζεμπεκια της Διαμαντοπουλου στην Δημαρ, η η Ρικσσυ του κυριου Λομβερδου ! Μονο που η ρηξη οπως πολυ γλαφυρα περιεγραψε ενας αγαπημενος συντροφος γραφεται με η και γινεται με κοινωνικη επανασταση ! 
Το τριτο λαθος το κανει το συνδικαλιστικο κινημα σε ηγετικο επιπεδο ! Δεν εχει συνηδειτοποιησει οτι εχει χασει εντελως την αξιοπιστια του και νομιζει οτι μπορει να ηγηθει των μαζων για να τις πουλησει μετα κατα την συνηθη πρακτικη του! Ετσι καλει σε αγωνες χωρις πολιτικο πλαισιο ,χωρις στοχευση και κυριως χωρις δια ταυτα αγωνες που φυσικα κανενας μας δεν ειναι διατεθιενος να κανει αν δεν υπαρχει ΡΗΤΑ και στοχευμενα ο στοχος της ανατροπης των πολιτικων και των πολιτικων ! 
Στην λουμπα ομως εχουν πεσει και φορεις η προσωπα που στην πολιτικη γεωγραφια θα τα τοποθετουσα στην καλη μερια του ποταμου πεφτωντας στο τεταρτο λαθος ! Εκτιμουν οτι εδω δεν εχουμε πολεμο αλλα παρτυ ισως, και αναλλωνονται σε αναλυσεις τυπου 1975 για την αριστερη διεξοδο απο το αδιεξοδο αναλωνονται σε διατριβες και αναλυσεις μακρια απο το πραγματικο προβλημα που ειναι προβλημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ μας τοσο ι σαν φυσικα προσωπα αλλα και αυτης αυτης της πατριδας μας ακομα βγαζοντας απο το οπλοστασιο τους ολες τις παροχυμενες αριστεριστικες αναλυσεις παλαιο η νεο μαρξιστικες διεκδικωντας την απολυτη γνωση και θεωρωντας οτι αυτος ο αμοιρος λαος θα οδηγηθει σε αυτους θελοντας και μη ακολουθωντας τον μονοδρομο της απελπισιας του ! Δεν εχουν ομως στις αναλυσεις τους ουτε καν το ενδεχομενο του λαθους , ουτε καν το ενδεχομενο του να μην λειτουργησουν οι νομοτελειες τους η οι νομοτελειες αυτες να μας οδηγησουν εξισου σε αδιεξοδα !
Και δυστυχως εχουμε φτασει στο η παρεκει ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το λαθος ! Καθε λαθος θα σημανει για τουτο τον τοπο καθεστως φασιστικο με κοινωνικη ομως αναφορα ακροατηριο και αποδοχη ! Οχι μια χουντα φαιδρων λοχαγων και συνταγματαρχων που αποπνεε το γελοιο απο δεκα χιλιομετρα μακρια ! Αλλα φασισμο με στοχευση και ιερολοχιτες ! Φασισμο που η κοινωνια θα τον συγκρινει με το αμεσο χτες και δεν θα τον βρισκει απαραιτητα χειροτερο !
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ !ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ! Εμεις ενας λαος που μεσα σε λιγα χρονια απομυθοποιηθηκε μεσα του οτι μπορουσε να λειτουργει συνεκτικα και δημιουργικα ! Εμεις που παραλληλα εχουμε το χρεος να σηκωσουμε στους ωμους μας την ανορθωση της χωρας σε πολλα επιπεδα ! Οχι μονο σε επιπεδο οικονομικο αλλα και πολιτικο ,πολιτισμικο και προπαντων Εθνικο ! Με αναλφαβητη πολιτικη ηγεσια , με σακατεμενο ηθικο αναστημα με χιλια δυο προβληματα και προβληματισμους 
Ειμαστε ομως αναγκασμενοι να παλεψουμε ! Και ειμαστε καταδικασμενοι να κερδισουμε ! πρεπει να βρουμε τους νεους κωδικες επικοινωνιας ! νεες μορφες αλλυλεγγυης και συντροφικοτητας ! Νεες μορφες παλης και αγωνα ! Νεες μορφες εκφρασης και δημοκρατιας ! Νεοι θεσμοι θα υποκαταστησουν τους παλιους , νεο πολιτικο συστημα θα διαδεχτει το σαπιο ! νεες μορφες παραγωγης θα κινησουν μπρος την νεκρη μας οικονομια ! Νεες μορφες συμμετοχικης δημοκρατιας ,περιφερειακης οικονομιας γεννιουνται ! Η μαρασμενη μας υπαιθρος αποτελει απανεμο λιμανι αλλα και εφαλτηριο της αναγεννησης , τα ξεραμενα μας χωραφια θα ξαναποτισουν , ο ενας πρεπει να ξαναγνωρισει τον αλλο και να στερψει οταν αυτος δεν μπορει να ανταπεξελθει ! Η κοινωνικοτητα επιστρεφει ,μιλαμε μεταξυ μας και σκεφτομαστε απορριπτουμε και προτεινοουμε ψαχνουμε να βρουμε λυσεις ΜΟΝΟΙ μας εκει που το πολιτικο μας συστημα μας φορτωνε μονο προβληματα και ευθυνες ! Ολες αυτες οι διεργασιες που στην κοινωνια ΗΔΗ εχουν αρχισει να συμβαινουν ειναι πολυ μακρια απο τις σκεψεις τους στοχους και τις επιδιωξεις του οικονομικοκοινωνικοπολιτικου κατεστημενου που το μονο που επιδιωκει ειναι η αυτο συντηρηση του ! 
Η ανατροπη ερχεται μεσα απο την εσωτερικη μας επανασταση μεσα απο την ανασταση ενος Εθνους που πρεπει να ξανα μαθει να παλευει αφου εχει αρχισει ηδη να μαθαινει να διαλεγεται !

Υπαρχει οραμα ! 
Υπαρχει ελπιδα !
Ελπιδα ειμαστε εμεις οι κοινοι θνητοι !

πηγη: facebook

Tags: ,

0 Responses to “Από καρδιάς ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks