Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός "φάντασμα" σε ένα πολίτευμα σε σήψη.


Χθες φάνηκε στη Βουλή ποιο ακριβώς είναι το πολίτευμα της Ελλάδας. Φάνηκε πως όταν χαλαρώσει η αρχηγική πίεση πάνω στους βουλευτές, τότε οι συνειδήσεις απελευθερώνονται.

Μέσα σε όλα αυτά ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να είναι....
ένας πρωθυπουργός "φάντασμα". Ένας πρωθυπουργός σκιά σε στυλ Παπαδήμου, απλά για να τελειώνει η αναληφθείσα υπόθεση. Καμία δήλωση δεν ακούσαμε από το Μέγαρο Μαξίμου για την συμπεριφορά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ. Ενώ καταψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης, έκαναν σαν να μην κατάλαβαν τι συμβαίνει. Αν όμως δεν ψήφιζε την πρόταση κάποιος βουλευτής της ΝΔ, τώρα θα έκανε παρέα στον κ. Νικολόπουλο. Η απόλυτη πολιτική σήψη. 

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το πολίτευμα που έχουμε δεν είναι δημοκρατικό. Είναι ολοκληρωτικά πρωθυπουργοκεντρικό. Για να λειτουργήσει αυτό το πολίτευμα θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ελέγχει την πλειοψηφία της Βουλής με τη μορφή «στρατιωτικού λόχου». Επομένως, η όποια αδυναμία αυταρχισμού του πρωθυπουργού, οδηγεί σε αδυναμία και του ίδιου του πολιτεύματος.

Χρειαζόμαστε λοιπόν το ταχύτερο ένα άλλο πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα που θα βάζει την ίδια την κοινωνία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Tags: , , ,

0 Responses to “Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός "φάντασμα" σε ένα πολίτευμα σε σήψη.”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks