Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΜΜΕ ΘΑΒΟΥΝ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ

Το Γαλλικό Πρακτορείο διέγραψε το email μου χωρίς να αναγνώσει την είδηση. Διαγραφή χωρίς να αναγνωσθεί έγινε και από τους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, τον Γιώργο Παπαδάκη (πρωινό ANT1), την εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ και τον Όμιλο Κουρή. Ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε από τον δημοσιογράφο κ.Παπαγιάννη (Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων kontrachannel) στον οποίο έστειλα τη μήνυση δύο φορές αλλά προφασίζεται ότι δεν τη λαμβάνει, από τον δημοσιογράφο κ.Χατζηνικολάου στον οποίο έστειλα την είδηση στο enikos, κ.ά.
Γι΄αυτούς είναι σαν να μην υπάρχει η μήνυση.
Τους ενημερώνω ότι η μήνυση υπάρχει και θα κατατεθεί. Μπορεί να μην υποστηρίζουν την κίνηση και να εμποδίζουν την ευρύτερη διάδοσή της και την ενημέρωση των Ελλήνων για τη δυνατότητα αυτή, αλλά δεν μπορούν να αποκλείσουν τη ροή των πραγμάτων.
Και δείτε το περίεργο που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, μετά τις εκλογές (ενόψει και του ότι αρκετοί από τους μηνυόμενους θα βρεθούν χωρίς βουλευτική ασυλία): Άρχισαν τη φημολογία για παραγραφή του εγκλήματος. Δηλαδή, ενώ μέχρι τώρα αποσιωπούν το έγκλημα, μιλάνε μόνο για την παραγραφή του, και αυτό εντάσσεται προφανώς στην προσπάθεια να αποτρέψουν και να αποθαρρύνουν τους Έλληνες στην ενάσκηση του δικαιώματος και της υποχρέωσης να καταδικάσουν τους εγκληματίες, μέσω της μήνυσης.
Η παραπληροφόρηση που γίνεται ως προς το θέμα της παραγραφής του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας, πρέπει να τελειώσει.
Ενημερώνω τους Έλληνες ότι: σύμφωνα με το άρθρο 86 § 3 του Συντ., η Βουλή είναι αρμόδια για τη δίωξη βουλευτών για ποινικά αδικήματα και μπορεί να ασκήσει την αρμοδιότητά της αυτή μέχρι το τέλος της β΄τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Εάν είχε εφαρμογή εν προκειμένω αυτό το άρθρο, τότε η αρμοδιότητα αυτή θα ανήκε στη Βουλή που θα συγκροτείτο μετά τις εκλογές και μέχρι τον Ιούνιο του 2013 (το
Σύνταγμα στη διάταξη αυτή εννοεί “πλήρη” βουλευτική περίοδο και όχι βουλή μιας ημέρας). Μία άλλη παράμετρος στα πλαίσια εφαρμογής αυτής της διάταξης, είναι ότι θα πρέπει να έχει τελεσθεί το έγκλημα για να αρχίσει η προθεσμία αυτή. Με δεδομένο όμως ότι το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας είναι διαρκές, δεν ξεκινάει ο υπολογισμός του χρόνου εντός του οποίου η Βουλή μπορεί να ασκήσει τον εισαγγελικό ρόλο που της απέδωσαν.
ΟΜΩΣ: η μήνυσή μου αφορά το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, με σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας, και επομένως ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ η παραπάνω διάταξη, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 § 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι “ο σφετερισμός με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: δεν έχουμε κίνδυνο παραγραφής. Εάν υπάρξει πολιτική βούληση και η δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της, οι εγκληματίες θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει, δηλαδή στη φυλακή μέχρι το τέλος της άθλιας ζωής τους.
Θα πρέπει, επιτέλους, όλοι να καταλάβουν ότι: ΟΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙ (βλ. και σχετικές δηλώσεις ΓΑΠ στη μήνυση, σελ. 11).
(Σημείωση: η πληροφόρηση αυτή αφορά και τους δημοσιογράφους και τους την προσφέρω δωρεάν).
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος

Tags:

0 Responses to “ΜΜΕ ΘΑΒΟΥΝ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks