Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

O Χ.Σβόμποντα "ξεμπροστιάζει" την ΕΕ υπέρ της Ελλάδας


Image
Δριμεία κριτική στο γεγονός ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να τονώσει την οικονομία της, ούτε και τα μέσα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, άσκησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακός ευρωβουλευτής, Χάνες Σβόμποντα, σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Βιέννη.
Τουναντίον, η λεγόμενη «τρόικα», την οποία ο ίδιος κατήγγειλε ότι μέχρι σήμερα εργάζεται πίσω από κλειστές πόρτες αδιαφανώς, υπαγορεύει στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα, τις συντάξεις και τους μισθούς (την ώρα που οι τιμές παραμένουν στα ύψη), χειροτερεύοντας την κατάσταση του ελληνικού πληθυσμού και της Οικονομίας.
Για τους λόγους αυτούς, ο ίδιος έχει ζητήσει και έχει αποστείλει στην Ελλάδα, εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια «εναλλακτική τρόικα για ανάπτυξη και απασχόληση», η οποία θα εξετάσει εναλλακτικά, ή τουλάχιστον συμπληρωματικά, μέτρα και οι διαπιστώσεις της και ιδέες της θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες με ειδικούς οικονομολόγους, πριν δημοσιοποιηθούν.
Δριμεία ήταν η κριτική του Χάνες Σβόμποντα και στη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα, η Γερμανία, όπου, όπως σημείωσε, την άνοιξη του 2010, οι κυβερνώντες στο Βερολίνο θα έπρεπε να αποφασίσουν ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα, παρά να εξαρτούν την όλη στάση τους από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.
Γενικά, ο ίδιος διαπιστώνει πως δεν καταβλήθηκαν πραγματικές προσπάθειες για να σωθεί η Ελλάδα και χαρακτήρισε «στενοκεφαλιά το να μην μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες τη Γερμανία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», προσθέτοντας πως ένα είδος Σχέδιο Μάρσαλ θα βοηθούσε.
Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας κατήγγειλε ως «απαξιωτική, επιπόλαιη και υπεροπτική» τη στάση της πλειονότητας των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, κάτι απαράδεκτο για την Ευρώπη του σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε για κρίση δημοκρατίας, για πολιτική κρίση των θεσμών, για αδυναμία λήψης αποφάσεων στην αντιμετώπιση κρίσεων, για ανυπαρξία οργάνων επίλυσης κρίσεων, σημειώνοντας πως, για παράδειγμα, δεν μπορεί να δημιουργεί κανείς μια Ευρωζώνη αλλά όχι και τα όργανα λειτουργίας της.
Ως προς τον «άξονα Μερκοζί» επισήμανε πως επιδιώκουν λύσεις εκτός θεσμών και πως δεν θα υπήρχε αντίρρηση Γερμανία και Γαλλία να αποτελούν την κινητήρια δύναμη, όμως αυτό δεν επιτρέπεται να γίνεται εκτός θεσμών, ενώ προέβλεψε ότι θα αλλάξει η πολιτική μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Υπενθυμίζεται, πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε καταγγείλει ανοικτά το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι «εκβιάζουν την Ελλάδα», τονίζοντας πως οι ιθύνοντές τους, οι οποίοι «δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν», προτείνουν μέτρα που είναι «αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ύφεση και οξύνοντας τις κοινωνικές εντάσεις».

πηγη:defencenet.gr

Tags: ,

0 Responses to “O Χ.Σβόμποντα "ξεμπροστιάζει" την ΕΕ υπέρ της Ελλάδας”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks