Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τα καταφέραμε! Νικήσαμε το χαράτσι της ΔΕΗ!


Το ειδικό τέλος που θα παραμένει απλήρωτο, μετά από 120 ημέρες, μεταφέρεται στις εφορίες. Το ρεύμα θα κόβεται μόνο όταν το ποσό του λογαριασμού του ρεύματος και των Δημοτικών τελών, (όχι του ειδικού τέλους) που είναι απλήρωτο, ξεπερνά το ποσό του ειδικού τέλους (χαρατσιού) του 2011(Α+Β δόση). Βέβαια το χαράτσι δε χαρίζεται αφού μεταφέρεται στις ΔΟΥ. Όμως και ο εκβιασμός «αν δεν πληρώσεις σου κόβω το ρεύμα» δεν τους πέρασε. Και δεν τους πέρασε γιατί κάποιοι τρελοί άρχισαν έναν αγώνα που κινητοποίησε ένα κομμάτι του λαού που πιστεύει στην τρέλα ή που δεν είχε άλλο τρόπο.
Όσο κι αν προσπαθήσουν να θάψουν το γεγονός και να υποτιμήσουν τη σημασία του, αυτό που έγινε δείχνει απλά ότι όταν ο λαός συσπειρώνεται έστω και σε κάποιο βαθμό, οργανώνεται και παλεύει, ο αγώνας του δεν πάει χαμένος. Ότι κι αν λένε κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!
Οργάνωσαν ομάδες περιφρούρησης για να αποτραπεί η διακοπή από συνεργεία και προειδοποίησαν ότι θα παλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν. Και το σπουδαιότερο έκαναν κόσμο να πιστέψει στον εαυτό του και στη δύναμή του.
Με όλα αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση να βάλει μυαλό, να αλλάζει θέση και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα για μία ακόμα φορά!
Τελικά οι φωστήρες αποφάσισαν να μην κόβουν το ρεύμα και να χρεώσουν άλλο ένα χαράτσι στις εφορίες.
Να λοιπόν που οι τρελοί τα κατάφεραν. Και σίγουρα το κέρδος θα είναι ότι όσοι συμμετείχαν είναι άνθρωποι που τους κερδίζει η πάλη. Άνθρωποι που έμαθαν, πολλοί για πρώτη φορά, να μην παραδίνονται άνευ όρων σα δούλοι χωρίς να βγάζουν άχνα, χωρίς να ορθώνουν το ανάστημά τους
Ο έλληνας ξύπνησε! Πάρτε το χαμπάρι…
prionokordela.gr

Tags:

0 Responses to “Τα καταφέραμε! Νικήσαμε το χαράτσι της ΔΕΗ!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks