Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Λ. Κατσέλη: Ψευτοδίλημμα τα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας»


«Ψευτοδίλημμα» χαρακτήρισε η διαγραφείσα για δεύτερη φορά από το ΠΑΣΟΚ και πλέον ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη το επιχείρημα που έθεσαν η κυβέρνηση και η τρόικα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας», για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

«Ψευτοδίλημμα» χαρακτήρισε η διαγραφείσα για δεύτερη φορά από το ΠΑΣΟΚ και πλέον ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη το επιχείρημα που, όπως ανέφερε, έθεσαν η κυβέρνηση και η τρόικα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας», για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «όχι» στην ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή επί της νέας δανειακής σύμβασης, επισημαίνοντας πως «το "όχι" που πρότεινε εγώ, αποτρέπει τη χρεοκοπία και όχι το "ναι"».
Σημείωσε συγκεκριμένα πως δεν υπήρχε καμία νομική διαβεβαίωση ότι δεν περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, ενώ τόνισε πως τα μέτρα είναι κοινωνικά δυσβάσταχτα, ενισχύουν την ύφεση και καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε «μάχη οπισθοφυλακής» και συμφώνησε στη βάση των προτάσεων της τρόικας, τις οποίες χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερες και ξεπερασμένες επιταγές».
Ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
Σχετικά με το ζήτημα των εκλογών υπογράμμισε ότι αυτές αποτελούν «πάντα λύση, γιατί νομιμοποιείται η κυβέρνηση από την εκλογική βάση» και συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας με τους εταίρους.
Πηγη:ΜΠΕ- ΑΠΕ

Tags: ,

0 Responses to “Λ. Κατσέλη: Ψευτοδίλημμα τα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας»”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks