Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το Ιράν απειλεί την Ελλάδα να της "κόψει" το πετρέλαιο


Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η τιμή του πετρελαίου θα εκτοξευτεί και οι καταναλωτές θα πληρώνουν μία ολόκληρη περιουσία για να ζεσταθούν.






Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Ελλάδα εκτός από τον κίνδυνο χρεοκοπίας έχει μπροστά της να αντιμετωπίσεικ και τον κίνδυνο ενεργειακής κρίσης, καθώς το Ιράν απειλεί να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου στη χώρα μας. 

Συγκγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν προειδοποιεί ότι το Ιράν θα σταματήσει τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Μάλιστα, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι όποια χώρα θέλει ιρανικό πετρέλαιο θα πρέπει να υπογράψει συμβόλαια μακράς διαρκείας, ενώ ήδη έχει διακοπεί από το Ιράν η εξαγωγή πετρελαίου σε γαλλικές και βρετανικές εταιρείες.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ενεργειακή κρίση, ενώ και η τιμή του πετρελαίου θα εκτοξευτεί που σημαίνει ότι το κόστος θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές που θα πληρώνουν πλέον μία ολόκληρη περιουσία για να μπορούν να ζεσταθούν. Κομισιόν: Η Ε.Ε. έχει επαρκή αποθέματα πετρελαίου

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει προετοιμασμένη και δείχνει έτοιμη να αντιμετωπίσει τις πιθανές διακοπές πετρελαίου σε ορισμένα κράτη, όπως η Ελλάδα. 

πηγη:newsit.gr

Tags: ,

0 Responses to “Το Ιράν απειλεί την Ελλάδα να της "κόψει" το πετρέλαιο”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks