Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Φ.Κουβέλης καταλύτης των εξελίξεων


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δεν βγαίνουν τα κουκιά στην Τρόικα


Ο Φ.Κουβέλης καταλύτης των εξελίξεων
Γερμανία- Ολλανδία – Φινλανδία (το ανθελληνικό μπλοκ στην Ε.Ε.) τρέμουν την επόμενη ημέρα 
των εκλογών στην Ελλάδα αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν:1. Πρώτο κόμμα τη ΝΔ αλλά με αδυναμία αυτοδύναμης κυβέρνησης (υπολογίζεται να έχει130-135 βουλευτές)
2. Δεύτερο κόμμα τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που υπολογίζεται να έχει κοινοβουλευτική δύναμη 50-55 βουλευτών.
3. Τα άλλα δύο κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ) υπολογίζονται με βάση τα ποσοστά που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις να έχουν μία δύναμη 50 περίπου βουλευτών.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 40 περίπου βουλευτές, ο Καρατζαφέρης με 10 και τα άλλα μικρά κόμματα (Οικολογοι, Δημοκρατική Συμμαχία και Άρμα Πολιτών) ίσως όλοι μαζί με 10επίσης βουλευτές.
Με αυτόν τον πολιτικό χάρτη η Τρόικα φοβάται ότι μία πιθανή συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σαν δεύτερο κόμμα (ή και των άλλων κομμάτων της Αριστεράς) σε μία κυβέρνηση θα δημιουργήσει τεράστια εμπλοκή στην εφαρμογή των μέτρων του νέου Μνημονίου, το οποίο ολόκληρος ο χώρος της Αριστεράς το απορρίπτει με αγανάκτηση.
Καταλύτης φυσικά σε αυτή τη μετεκλογική εξέλιξη είναι το κόμμα Κουβέλη που σαν 2ο κόμμα, σε περίπτωση αδυναμίας της ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, θα κληθεί να προχωρήσει αυτό σε συμμετοχική κυβέρνηση στηριζόμενη ίσως και στα άλλα κόμματα της Αριστεράς και ίσως σε μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ.
Τα σενάρια αυτά εφιαλτικά για την Τρόικα, είναι και η βασική αιτία που αναβάλλεται συνεχώς η απόφαση στο Eurogroup για την έγκριση του νέου δανείου- μαμούθ στην Ελλάδα, ύψους 130 δις. ευρώ.
Πιθανότερη λύση είναι αυτή που έχει εμφανίσει από τις 9 Φεβρουαρίου το newsbomb, ότι δηλαδή οι ισχυροί της Ευρώπης θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία πτώχευση εντός της ζώνης του ευρώ:
Τι σημαίνει αυτό;
Θα μας δώσουν τα 14,5 δισ. ευρώ για να πληρώσουμε την ισόποση δόση επιστροφής δανείων μας που η προθεσμία της λήγει στις 15 Μαρτίου. Ούτε ευρώ παραπάνω. Και κάθε φορά θα εκταμιεύονται μόνο τα χρήματα που πρέπει να έχει η Ελλάδα για να εξοφλεί τα δάνειά της.
πηγη:newsbomb.gr

Tags:

0 Responses to “Ο Φ.Κουβέλης καταλύτης των εξελίξεων”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks