Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

φτωχη χωρα ή μεγαλη απατη;;


Γιάννης Φουρνάρος Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο...
Το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, (στην Μακεδονία και την Θράκη) , τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε...
10.000.000.000.000 (ΔΕΚΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε και τους Κύπριους ως Ελλαδίτες) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις δύο ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο νότιο άκρο του Ελλαδικού χώρου (Γαύδο). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες ως τη Μασσαλία.
Στον κόσμο, στο εξωτερικό ζουν περισσότεροι Έλληνες απ' ότι ζουν στη χώρα μας (Έλληνες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι, Αμερικάνοι, Καναδοί, Αυστραλοί κ.λ.π.) Ελλαδίτες και μετανάστες Έλληνες του εξωτερικού που συνολικά ξεπερνούν τον πληθυσμό της χώρας και καταγράφονται πάνω από δώδεκα εκατομμύρια κόσμο, για να μη μετρήσουμε και αυτούς της τρίτης και τέταρτης γενιάς. (Ουδέν σχόλιον περί αυτού, ο νοών νοείτω).
Είμαστε δεύτεροι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία, την οποία υποβαθμίζουμε συνεχώς λόγο της ακρίβειας και του ευρώ.
Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ, τη "ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ", ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων (Κ.Ε.Α.) στο Ελληνικό.
Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία τα οποία κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου μπορεί να φανταστεί ή και να εμπνευστεί κανείς.
Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
Μέχρι και ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνομε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία "REPLICAR HELLAS").
Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία.
Είμαστε δεύτεροι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, τρίτοι στην παραγωγή ελαιόλαδου και στα παράγωγα της ελιάς γενικότερα, τρίτοι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα.
Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε νικέλιο, πρώτοι σε λευκόλιθο, πρώτοι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, πρώτοι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), δεύτεροι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), πρώτοι στην Ε.Ε. σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), πρώτοι και σε χρωμίτη, πρώτοι και σε ψευδάργυρο, πρώτοι και σε αλουμίνα.
Έχουμε την δεύερη ικανότερη πολεμική αεροπορία στο ΝΑΤΟ, μετά τις ΗΠΑ και την τρίτη παγκοσμίως με δεύτερο το Ισραήλ, ενώ έχουμε και το δεύτερο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό!
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι στην κατοχή και εξυπηρέτηση του λαού μας;
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτή η χώρα είναι τόσο γόνιμη και μπορεί να παράγει τα πάντα, από κολοκύθια, τομάτες, σταφύλια, κρασιά, τσίπουρα, μανιτάρια τρούφες, μέλι, εσπεριδοειδή, βαμβάκια, καπνά, μέχρι καβάφες και άλλα σπάνια "εξωτικά φρούτα"; (και πάλι ο νοών νοείτω).
Για να μην πιάσουμε την κτηνοτροφία, τους Στρουθοκάμηλους και τ' αυγά τους, τα αιγοπρόβατα, τα βοοειδή, την αλιεία και της Παναγιάς τα μάτια και τους φακούς επαφής μαζί...
Έχετε αναλογισθεί ποτέ πόσο πλούσια και αυτάρκης είναι αυτή η χώρα, τη γεωπολιτική της σημασία και γιατί την ξεπουλάνε οι πουλημένοι πολιτικοί μας μπτι παρά στους ξένους;


κείμενο: Γιάννη Φουρνάρου

Tags:

0 Responses to “φτωχη χωρα ή μεγαλη απατη;;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks