Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΤΥΧΙ!ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΙΝΕΖΩΝ (!!!) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ RAMSAR ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ !  
ΑΝΑΥΔΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ...

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΠ- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ :http://deltio-kairou.blogspot.com/
Στο στόχαστρο Κινέζων (!) επενδυτών βρίσκεται τμήμα του προστατευόμενου από την διεθνή σύμβαση Ramsar οικοσυστήματος Κοτυχίου – Στροφυλιάς , το οποίο έχει κηρυχθεί Εθνικό Πάρκο μοναδικής οικολογικής σημασίας και προστατεύεται από την σχετική ΚΥΑ.


Την περασμένη Τετάρτη 11.1.2012 στις 11.30 το πρωί οι αγρότες που μένουν πλησίον της λιμνοθάλασσας στην τοποθεσία «Κραγκαρέϊκα»  και οι περίοικοι έμεινα  άναυδοι καθώς ένα μεγάλο ελικόπτερο προσγειώθηκε σε αγρόκτημα δίπλα από τη θάλασσα.

Οι επιβαίνοντες σε αυτό, ο πιλότος , ένας πολιτικός μηχανικός που εκπροσωπούσε γνωστό Έλληνα επιχειρηματία  και τέσσερεις Κινέζοι (!)  επενδυτές - επιχειρηματίες,  κρατώντας χάρτες στα χέρια τους παρέμειναν επί δύο ώρες στην περιοχή ενώ  συνομίλησαν και με μόνιμο κάτοικο ο οποίος και επιβεβαίωσε επώνυμα στοwww.mnodaros.blogspot.com την επαφή μαζί τους.

Όπως ανέφερε ο Δ.Κ. οι Κινέζοι επιχειρηματίες και ο πολιτικός μηχανικός τον ενημέρωσαν μέσω διερμηνέα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον επένδυσης στην περιοχή με την κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας !

Οι ενδιαφερόμενοι αναφέρονταν σε έκταση 200 περίπου στρεμμάτων γης η οποία βρίσκεται εντός της  Β Ζώνης Προστασίας του οικοσυστήματος . Ιδιοκτήτης της εν λόγω έκταση φερόταν πριν από μερικά χρόνια μια οφ σορ εταιρεία με έδρα τον Παναμά ! αλλά μετά από διάφορες διαδικασίες αυτή περιήλθε στην κατοχή του Ελληνα επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έχει υψηλές διασυνδέσεις με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα…

Η έκταση είχε αγοράσει επιχειρηματίας  από τους ντόπιους την περίοδο του 1966…Όμως παρά τις προσπάθειες ακόμη και τοπικών παραγόντων του πρώην δήμου Λεχαινών Ηλείας για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών σχεδίων με την κατασκευή ξενοδοχείων , αυτό δεν κατέστη δυνατόν εξ αιτίας της αυστηρής νομοθεσίας που προστατεύει το οικοσύστημα.    

Μετά από σχετικές ερωτήσεις τουwww.mnodaros.blogspot.com οι αρμόδιοι διαφόρων υπηρεσιών στην Ηλεία  ανέφεραν ότι στην συγκεκριμένη περιοχή που γειτνιάζει με την λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου,  είναι αδύνατον με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και την ΚΥΑ να γίνει κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας καθώς αυτό απαγορεύεται από τον Νόμο. Εκτός και αν – όπως τόνισαν με νόημα – κάποιοι στα …μουλωχτά πέρασαν νύχτα από τη Βουλή συγκεκριμένη τροπολογία υπέρ των επιχειρηματικών και των Κινέζικων προθέσεων…

Οι Οικολογικές Οργανώσεις ΟΙΚΙΠΑ της Αχαίας  και ΕΠΟΠ της Ηλείας που ενημερώθηκαν σχετικά δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την μετατροπή μιας προστατευόμενης περιοχής σε ξενοδοχειακά καταλύματα στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της τουριστικής αξιοποίησης μεγάλων φιλέτων γης .

  • και καταλήγει το δημοσίευμα

*** Τα πλήρη στοιχεία των αυτοπτών μαρτύρων της προσγείωσης του ελικοπτέρου στο Κοτύχι καθώς και του προσώπου που συνομίλησε με τους Κινέζους επιχειρηματίες είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.- 
  • η αποκαλυψη εγινει την τριτη στις 17 ιανουαριου 2012

Tags:

0 Responses to “ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΤΥΧΙ!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks