Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το γύρο του κόσμου κάνει το «ενοικιαστήριο» της Ακρόπολης


Το σύνολο σχεδόν των φινλανδικών ΜΜΕ αναδημοσιεύουν τηλεγράφημα τουΦινλανδικού Πρακτορείου Ειδήσεων STTαπό την Αθήνα. Τα δημοσιεύματα με τίτλους όπως: «Η Ακρόπολη των Αθηνών σύντομα προς ενοικίαση», αναφέρουν ότι στόχος του ελληνικού κράτους είναι να προσελκύσει διαφημιστικές εταιρείες.
 
Συγκεκριμένα για την Ακρόπολη αναφέρεται ότι θα ενοικιαστεί έναντι του ποσού των 1.600 ευρώ την ημέρα. Επισημαίνεται δε ότι έως τώρα, η ενοικίαση αρχαιολογικών μνημείων για εμπορικούς σκοπούς γινόταν με ευθύνη του Αρχαιολογικού Συμβουλίου της Ελλάδας, το οποίο υπήρξε εξαιρετικά προσεκτικό στην επιλογή των ενοικιαστών. Για παράδειγμα, την Ακρόπολη έχουν καταφέρει να ενοικιάσουν ελάχιστοι-μεταξύ των οποίων- η ελληνοκαναδέζα σκηνοθέτης Nia Vardalos και ο αμερικανός σκηνοθέτης Francis Ford Coppola.
 
Επιπλέον, ρεπορτάζ του δικτύου ABC με τίτλο «Greece to rent out ancient sites»αναπαράγει είδηση του AFP, η οποία με τη σειρά της παραπέμπει σε ενημέρωση συντακτών από το Υπουργείο Πολιτισμού στα τέλη Δεκεμβρίου ότι «πρώτη η Ακρόπολη από σειρά αρχαιολογικών μνημείων και χώρων θα είναι πλέον διαθέσιμη προς ενοικίαση, παρά τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών και κυρίως των αρχαιολόγων που θεωρούν ιεροσυλία μια τέτοια πρωτοβουλία».
 
Η είδηση αναφέρει ότι «το κόστος ενοικίασης της Ακρόπολης, για επαγγελματική φωτογράφιση, θα ανέρχεται στο ευτελές ποσό των $1950 ημερησίως, ενώ ακόμα και διαδηλωτές θα δύνανται να τη νοικιάσουν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκεί τη διαμαρτυρία τους».
 
To ρεπορτάζ καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι «η εκμετάλλευση του βράχου της Ακρόπολης για εμπορικούς σκοπούς ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ως τώρα» και πλαισιώνεται από φωτογραφικό στιγμιότυπο της Ακρόπολης με λεζάντα «Προς ενοικίαση ο Παρθενώνας».

πηγη:tvxs.gr

Tags:

0 Responses to “Το γύρο του κόσμου κάνει το «ενοικιαστήριο» της Ακρόπολης”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks