Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Μίνι Σύνοδος» για την Ελλάδα με συμμετοχή Παπαδήμου - Βενιζέλου


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ευρωπαίους αξιωματούχους μετά το τέλος της Συνόδου τη Δευτέρα, ανέφερε έλληνας αξιωματούχους στο Reuters.
«Μίνι Σύνοδος» για την Ελλάδα με συμμετοχή Παπαδήμου - Βενιζέλου
Δεν έχει ξεκαθαριστεί, ωστόσο, ποια θα είναι η ατζέντα της συνάντησης, αλλά αναμένεται να συζητήσουν για την επικείμενη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών για την αναδιάρθρωση του χρέους.
«Ο Λ. Παπαδήμος και ο Ευ. Βενιζέλος θα προσέλθουν στο ραντεβού» είπε ο αξιωματούχος προσθέτοντας ότι το «παρών» θα δώσουν ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Όσο αφορά στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και τη νέα δανειακή σύμβαση μετά το πέρας της Συνόδου, η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και με τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα να κλείσει κάθε κενό στο ελληνικό πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται επίβλεψη του ελληνικού προγράμματος, όπως συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο».
Ο Βαν Ρομπάι τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούν τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης να ολοκληρώσουν το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έτσι, ώστε να έχουν όλα τελειώσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο, δήλωσε ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης σημείωσαν πρόοδο στις συνομιλίες για το PSI και ότι όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα πρέπει να στηρίξουν ξεκάθαρα το νέο πρόγραμμα.
Τέλος, δήλωσε βέβαιος, ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε ακριβώς.
Η Μέρκελ είδε τον Παπαδήμο
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε τελικά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Το αίτημα της συνάντησης είχε γίνει από τη Γερμανία.
πηγη:newsbomb.gr

Tags:

0 Responses to “«Μίνι Σύνοδος» για την Ελλάδα με συμμετοχή Παπαδήμου - Βενιζέλου”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks