Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Την αναγκάζουν να παντρευτεί το βιαστή της



Την αναγκάζουν να παντρευτεί το βιαστή της
Η αφγανική προεδρία όμως ορίζει ότι η γυναίκα θα πρέπει να παντρευτεί το βιαστή της, από τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί.
Περίπου 5.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας την απελευθέρωση της Γκιουλνάζ, που φυτοζωούσε επί δύο χρόνια στη φυλακή, μετά τον βιασμό της από έναν συγγενή στην κατοικία της. Η γυναίκα αυτή μεγάλωνε το παιδί της στο κελί της στην Καμπούλ.
Μετά την έντονη κατακραυγή που προκλήθηκε από την υπόθεση αυτή ο Καρζάι συγκάλεσε σύνοδο αξιωματούχων του δικαστικού σώματος, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν χάρη στη γυναίκα.
Όμως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προεδρίας, οι εν λόγω αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι η Γκιουλνάζ θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, για να μην κινδυνεύσει μετά την απελευθέρωσή της, λόγω του στιγματισμού που πλήττει τα θύματα βιασμού στη χώρα αυτή.
«Έχει συναινέσει στο γάμο αυτό, αλλά μόνο αν η αδελφή (του βιαστή της) παντρευτεί τον αδελφό της», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτή η απαίτηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι ο σύζυγός της δεν θα την κακοποιήσει σεξουαλικά στο μέλλον.
πηγη:newsbomb.gr

Tags: ,

0 Responses to “Την αναγκάζουν να παντρευτεί το βιαστή της”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks