Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τα τελευταία νέα από το Ecofin



Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποφασίστηκε επί της αρχής από το Ecofin σήμερα Σάββατο, με στόχο οι τράπεζες να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαιά τους Tier 1 στο 9%, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ.
Για να φτάσουν σ’ αυτό επίπεδο θα απαιτηθεί οι ευρωπαϊκές τράπεζες να αναζητήσουν περίπου 100 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια, όπως επεσήμανε η πηγή.
Το κεφάλαιο Tier1 είναι η πιο βασική μορφή του τραπεζικού κεφαλαίου αποτελούμενο κυρίως από αμοιβαία κεφάλαια και ίδια κρατούμενα αποθέματα.
Οι υπουργοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με το μέγεθος της διαγραφής ελληνικού χρέους που θα ζητηθεί από τις τράπεζες, όπως είπε η πηγή. Όμως επεσήμανε ότι εργάζονται πάνω στο πρότυπο που περιέχει η αναφορά της τρόικα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Η αναφορά αυτή λέει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να φτάσει το 120% του ΑΕΠ το 2020 αν γίνει κούρεμα 50% και το 110% του ΑΕΠ το 2020 αν η διαγραφή φτάσει στο 60%.
Η πηγή ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες συνεχίζονται και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε θα καταλήξουν σε συμφωνία…!
Σημείωση: Το μοντέλο της τρόικα σε διάγραμμα:

Tags:

0 Responses to “Τα τελευταία νέα από το Ecofin”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks