Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ- Ένα παλιό άρθρο για την προηγούμενη συγκυβέρνηση... Τίποτα δεν άλλαξε... δυστυχώς....

Του Γιάννη Φουρνάρου
Φίλες κ φίλοι, πέρασαν δυο χρόνια όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την λαϊκή
εντολή να αναλάβει τις τύχες αυτού του τόπου μετά την καταστροφική διακυβέρνηση της δεξιάς.Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με σχέδιο " κοστολογημένο" για την χώρα όπως έλεγε, ξεκίνησε το έργο της. Μέσα σε λίγο διάστημα βρεθήκαμε στην τρόικα κ οτι σημαίνει αυτό για την χώρα. Που πιστεύω οτι ακόμα ιστορικά δεν μπορούμε να αναλύσουμε αυτή την απόφαση κ τα πόσα δεινά θα φέρει Ζούμε μέσα στην ιστορία κ δυστυχώς στην τραγικότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ η χώρας μας μετά την μεταπολίτευση. Άνθρωποι που πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ το εγκαταλείπουν, άλλοι παραμένουν αλλά οργισμένοι, εγκλωβισμένοι σε ενα πολιτικό σύστημα που δεν δίνει διεξόδους. Τα περισσότερα κόμματα του κοινοβουλίου μιλούν για μονόδρομο κ έξοδο από την κρίση μονο μέσα απο την τρόικα
.Η αριστερά δεν έχει ξεκάθαρη κυβερνητική πολιτική πρόταση εκτός τρόικας ή δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες. Ο κόσμος ειναι φοβικός, μελαγχολικός, αγχώδεις, μέσα σε αυτό τον κυκεώνα πληροφοριών τρομοκρατίας φοβίας κ μιζέριας. Προσπαθούν τα μεγάλα συγκροτήματα που έχουν ευθύνη για την κατάντια του κόσμου κ της πατρίδας να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Το πολιτικό σύστημα έτσι οπως έχει διαμορφωθεί στην χώρα δεν είναι μόνο τα πολιτικά κόμματα κ οι πολιτικοί , αλλά όλος ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικώς τομέας, ολο το τραπεζικό σύστημα, τα ΜΜΕ κ δημοσιογραφικά συγκροτήματα κ οι μεγάλοι κεφαλαιούχοι της πατρίδας μας..
Η συγκυβέρνηση στην λάθος πολιτική αποτελεί κ την τελευταία πράξη του δράματος για την χώρα μας. Τα κοράκια της ΕΕ κ κυρίως οι κεφαλαιούχοι της Γερμανίας αλλά κ γενικά το διεθνές κ εγχώριο κεφάλαιο θα κατασπαράξει όλο τον πλούτο(ορυκτός, δημόσιοι οργανισμοί, δημόσια περιούσια) της χώρας
Αλήθεια τυχαίο ήταν που όλες αυτές τις μέρες τα κανάλια μιλούσαν για ονόματα κ όχι για το τι πολιτική θα παράγει αυτή η κυβέρνηση, όχι για το έργο που έχει να κάνει;; Κανείς δεν μας είπε εάν συμφωνούν πολιτικά κ ποιους στόχους θα έχει αυτή η κυβέρνηση κ ποια θα είναι η στάση της στην ευρωπαϊκή ένωση, στην ονομασία των Σκοπιών, στην διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας, στην πλήρη αποκρατικοποίηση κ στην πώληση των δημοσίων εταιρειών κ οργανισμών, στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, στην "αξιοποίηση" της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, στα μέτρα λιτότητας που θα πάρουν για τα δημοσιονομικά της χώρας κ για την πληρωμή του χρέους της. Σε αυτά τα ζητήματα και τις αποφάσεις που θα ληφθούν συμφωνούν όλα τα κόμματα που θα συγκυβερνήσουν;; Γιατί δεν ενημερώθηκε ο λαός στο τι πολιτική θα εφαρμοστεί τι έχει συμφωνηθεί για εμάς χωρίς εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Οκτωβρίου παρά μόνο στα ονόματα που θα απαρτίζουν αυτή την κυβέρνηση;;  
Προφανώς οι μάσκες έπεσαν. Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ οτι ένα κόμμα υπάρχει δυστυχώς και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαου κ της πατρίδας αλλά τα συμφέροντα των ολίγων των ημετέρων , του ξένου κ εγχώριου κεφαλαίου. Για να υπάρχει πατρίδα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν πατριώτες κ δυστυχώς με αυτη την πολιτική ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει.
Οι εξελίξεις στην χώρα μας προφανώς κ θα είναι προπομπός για την εφαρμογή αυτής της καταστροφικής πολιτικής κ στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης κ πέρα από την νότιο Ευρώπη πχ.Γαλλία. Πρέπει να αναρωτηθούμε λοιπόν αν θέλουμε μια γερμανική Ευρώπη ή μια Ευρώπη με την συμμετοχή κ της Γερμανίας ισότιμα ή την έξοδο μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Είναι ανάγκη συσπείρωσης όλων των προοδευτικών κ υγειών δυνάμεων αυτού του τόπου να σχηματιστεί ενα ευρύτερο ρεύμα κατά της τρόικα κ του ρόλου της ευρωπαϊκής ένωσης μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να δούμε τον Ευρωπαϊκό επαναπροσδιορισμό της πολιτικής κ του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να λειτουργήσουμε με επιθετική διαπραγματευτική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι σαν φτωχός συγγενής της Γερμανίας κ των συμμάχων της. Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία πόλου μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση απο τα κράτη του νότου κ του πρώην ανατολικού μπλοκ ως μέσω πίεσης αυτης της Γερμανικής πολιτικής και των βορείων κυρίως συμμάχων της. Να απαιτήσουμε Δημοκρατία στην λειτουργία , στους κανόνες κ στην λήψη αποφάσεων στην Ευρωζωνη (ουσιαστικός ρόλος ευρωπαϊκού κοινοβουλίου). Τον επαναπροσδιορισμό στον ρόλο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας κ της τράπεζας επενδύσεων κ ευρύτερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά κ γενικά τον στόχο, σκοπό κ ρόλο της Ενωμένης Ευρώπης.
Η χώρα εσωτερικά θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την εξωτερική της πολιτική, να κρατήσει τον ορυκτό πλούτο στον ελέγχο του κράτους που θα είναι κ το μοναδικό διαπραγματευτικό χαρτί ώστε να πετύχει τους στόχους της (χρέος, κοινωνικό κράτος, αναδιανομή πλούτου) την θέση της στο ευρωπαϊκό κ διεθνές περιβάλλον άλλα κ ως το μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης.
Ο εκσυγχρονισμός του Δημόσιου τομέα που σήμερα πολλοί θιασώτες του καπιταλιστικού συστήματος απαντάνε στον εκσυχρονισμό του δημόσιου τομέα με τον όρο ανταγωνιστικότητα θα πρέπει λοιπόν να απαντήσουμε με την παραγωγικότητα κ την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο δημόσιο που θα φέρει την ποιότητα των υπηρεσιών.Θα πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα ανα νομό, περιφέρεια κ ανά επιστημονικό κλάδο με βασικό πυλώνα την παιδεία κ την πανεπιστημιακή κοινότητα κ την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε μεταπτυχιακούς κ διδακτορικούς επιστήμονες.
Θεωρώ ότι αυτή η πολιτική που ασκείται στην χώρα αλλά κ στην ευρωπαϊκή ένωση κ σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτή η σκληρή καπιταλιστική πολιτική θα έχει τρομερές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό , στην εθνική ανεξαρτησία κ κυριαρχία των κρατών κ θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις με επικίνδυνα αποτελέσματα αν θυμηθούμε τι είχε ακολουθήσει στις προηγούμενες καπιταλιστικές κρίσεις πχ.το οικονομικό κραχ στην Αμερική.
Η χώρα έχει δυνατότητες σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον να τα καταφέρει. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο μας ως Έλληνες κ τον εθνικό μας στόχο απέναντι σε αυτή την διεθνή συγκυρία κ να καταλήξουμε ποια Ελλάδα θέλουμε.
Μέσα από αυτή την συγκυρία θα βγούμε δυνατή κ για να γίνει αυτό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κ αλλαγή του πολιτικού συστήματος.
Οι αποφάσεις είναι δυο ή εντός τρόικα κ δεχόμαστε την εφαρμοζόμενη πολιτική με τις όποιες συνέπειες ή εκτός με κυβερνητική ολοκληρωμένη πρόταση που θα απαντάει στα ζητήματα των καιρών κ παίρνουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας και επίσης τις όποιες συνέπειες.
Το πολιτικό σκηνικό-σύστημα φαίνεται οτι έχει αποφασίσει 
Ο λαός όμως θα πει την τελευταία λέξη....  
Γιατί η δράση του λαού θα φέρει αντίδραση..

Tags:

0 Responses to “Η ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ- Ένα παλιό άρθρο για την προηγούμενη συγκυβέρνηση... Τίποτα δεν άλλαξε... δυστυχώς....”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks