Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» Ραγκούσης: Πρώτα η χώρα, μετά η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ


Σε άμεση εξάρτηση με την επόμενη ημέρα της χώρας βρίσκεται το ξεκίνημα της επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega, ενώ φαίνεται να δηλώνει "παρών" στις διεργασίες για την επόμενη μέρα.

Ραγκούσης: Πρώτα η χώρα, μετά η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, υπογράμμισε ότι ο οποιοσδήποτε δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, εάν το κόμμα δεν εξασφαλίσει την επόμενη μέρα της Ελλάδας.
"Και σήμερα η επόμενη μέρα της Ελλάδας είναι με ένα ερωτηματικό, όσον αφορά την σχέση της με το ευρώ, μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, να ολοκληρωθεί η εθελοντική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους", δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.
"Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει και για το οποίο θα πρέπει να εργαζόμαστε είναι η επόμενη μέρα της χώρας και όχι η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, που δεν θα υπάρξει εάν δεν εξασφαλιστεί η επόμενη ημέρα της Ελλάδας", πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Δεύτερον, δήλωσε ο κ.Ραγκούσης, είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση του Γ.Παπανδρέου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, σε ό,τι αφορά τον εαυτό του και το χρονοδιάγραμμα της κίνησης των διαδικασιών που προβλέπονται από το καταστατικό, τις οποίες όλοι καλό θα είναι να τις θεωρούν δεδομένες.
Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της ηγεσίας, ο κ.Ραγκούσης απάντησε ότι δεν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που να μην έχει σκεφτεί ότι θα του τεθεί, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι η επόμενη ημέρα του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η δική του επόμενη ημέρα εκτός πολιτικής.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μείνει αμέτοχος στις εξελίξεις στο κόμμα, ενώ πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης και πρέπει πλέον να αλλάξει ριζικά. Οπως είπε, η αλλαγή στο κόμμα δεν θα έρθει μόνο με την αλλαγή στην ηγεσία, αλλά με μία γενικότερη αλλαγή των αντιλήψεων.
"Αν δεν αλλάξουν οι αντιλήψεις, τα αντανακλαστικά οι προσεγγίσεις, θα συνεχίσει να βουλιάζει η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος", δήλωσε, ενώ σημείωσε πως αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα δεν θα έχει ελπίδες".
Επίσης, χαρακτήρισε "ανιστόρητη και εξωπραγματική" την άποψη πως για όλα φταίει ένα πρόσωπο, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οσον αφορά τις εκλογές δήλωσε ότι η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου προέκυψε ως χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων και τόνισε ότι θα στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου ακόμα και ως βουλευτής. Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι η ημερομηνία των εκλογών θα μετακινηθεί σε περίπτωση δεν έχει ολοκληρωθεί η "δουλειά" της κυβέρνησης.
Αναφορικά με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι ήταν απολύτως αρνητικός στην πρόταση για δημοψήφισμα με θέμα τη δανειακή σύμβαση και η μη πραγματοποίησή του ήταν η σωστή απόφαση. Επίσης, πρόσθεσε ότι πρέπει να επουλωθούν οι πληγές που άφησε η πρόταση αυτή και τα επακόλουθά της.
Για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ο κ.Ραγκούσης δήλωσε ότι δεν ήταν προσωπική του πολιτική, ενώ για το άνοιγμα με πληθυσμιακά κριτήρια τόνισε ότι ισοδυναμεί με παραμονή του καθεστώτος του κλειστού επαγγέλματος και το χαρακτήρισε "κοροϊδία".
Παράλληλα, είπε ότι φέρει βαρέως που ακόμη δεν έχει εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης.
πηγη: εθνος.gr

Tags:

0 Responses to “«ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» Ραγκούσης: Πρώτα η χώρα, μετά η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks