Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί στο 9ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναυπλίο

 Με τη συμμετοχή ιδιαίτερα σημαντικών εισηγητών ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το βράδυ στο «Βουλευτικό» του Ναυπλίου το τριήμερο 9ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου που συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκο Κεντρο Ερευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης, του Παντείου Πανεπιστημίου, την Έδρα J. Monnet «Δημοκρατία και Δικαιώματα του Ανθρώπου στην ΕΕ» και την Έδρα Unesco «Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημοκρατία και Ειρήνη».


Το Σεμινάριο, κατά τη διάρκεια των εργασιών του οποίου μεγάλος αριθμός μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων από σειρά ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους παρουσία διακεκριμένων καθηγητών, πραγματεύεται, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως «Η Δημοκρατία ως ζητούμενο στον 21ο αιώνα, σύγχρονες όψεις, περιεχόμενο, κρίσεις σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο», αλλά και ζητήματα όπως εκείνα σχετικά με τις διεθνείς διαστάσεις του δικαιώματος στην υγεία και την περίθαλψη σε σχέση με τα βασανιστήρια και τα δικαιώματα των μετακινούμενων πληθυσμών. 
«Ψυχή» της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Στέλιος Περράκης. Με εισηγήσεις τους μετέχουν πλήθος κορυφαίων πανεπιστημιακών και άλλων ομιλητών. Οι εισηγήσεις τους, επιχειρούν να προσεγγίσουν ένα ευρύ φάσμα από ζητήματα τα οποία κάθε άλλο παρά «θεωρητική» σημασία έχουν πλέον για την πορεία της δημόσιας ζωής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρύτερο ευρωπαικό και διεθνές πλαίσιο και τα οποία άπτονται διαφόρων όψεων των προβλημάτων που συνθέτουν τη σημερινή εικόνα της πορείας της δημοκρατίας εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης.

Tags:

0 Responses to “Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί στο 9ο Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου στο Ναυπλίο”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks