Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Bloomberg: Έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα από την Petroceltic


Υπάρχει ήδη συμφωνία με τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Τεράστιο ενδιαφέρον από πετρελαϊκούς κολοσσούς έχουν προκαλέσει τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στην Ελλάδα. Η εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου Petroceltic International Plc, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ψάξει για πετρέλαιο στην Ελλάδα.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η εταιρία έχει κάνει ήδη αίτηση για να εκδοθεί άδεια εξορύξεων τόσο σε χερσαίο όσο και σε ύπερακτιο οικόπεδο.
Όπως μάλιστα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Δουβλίνο ο Brian O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, η αίτηση έχει γίνει από κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison SpA.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, και ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας. «Κάναμε αίτηση σαν κοινοπραξία» είπε και πρόσθεσε πως κάθε εταίρος διαθέτει ίσα μερίδια και η αίτηση εξετάζεται από την κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσάιτας, «το χερσαίο οικόπεδο βρίσκεται στην Ήπειρο και το υπεράκτιο στον Πατραϊκό κόλπο, είπε ο κ. Τσάιτας στο Bloomberg. «Αν η προσφορά είναι επιτυχής, τα ΕΛΠΕ θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Βασίλης Τσάιτας. (newsbomb)

Tags: ,

0 Responses to “Bloomberg: Έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα από την Petroceltic”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks