Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Διατλαντική ενιαία αγορά;



Ο σκοπός της Τριμερούς Επιτροπής ήταν η δημιουργία τριών υπερκρατών, προκειμένου να συνενωθούν όλα σ’ ένα παγκόσμιο κράτος: 1. ΕΕ – Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική (Εύρω-μεσογειακή Ένωση) και ευρωπαϊκή Ρωσία. 2. Ασία + νησιωτικά συμπλέγματα, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και τέλος 3. Αμερική (η ήπειρος). Αναφορά για τα τρία υπερκράτη είχε γίνει και στο βιβλίο του Zbigniew Brzezinski «Ανάμεσα σε δύο κόσμους».
Η «Φωνή της Ρωσίας» γράφει ότι ΕΕ και ΗΠΑ διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για το σχηματισμό κοινής εμπορικής-οικονομικής ένωσης. Σύμφωνα με στοιχεία των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ετοιμάζουν μια πρωτοφανή συμφωνία για τη δημιουργία μιας ενιαίας διατλαντικής αγοράς.

Η πρόθεση της Ρωσίας να προχωρήσει στην Ευρασιατική Ένωση καθώς και η οικονομική άνοδος των BRICs (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία) ενδεχομένως αναγκάσει την Δύση να προχωρήσει σε γρήγορες κινήσεις. Όταν λέμε Δύση δεν εννοούμε μόνο Ευρώπη και Η.Π.Α. αλλά και Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία κ.ο.κ.
Σύμφωνα με την «Φωνή της Ρωσίας» την ιδέα της οικονομικής ενοποίησης Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ την έκανε η Γερμανία το 2007.
Το σχέδιο της Μέρκελ δεν είχε αρέσει, ωστόσο, στην Ουάσιγκτον, ενώ από το έτος κρίσης του 2008 η ιδέα γενικώς αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας.
Λέτε να ξανάνοιξε; Πάντως η Γερμανία, ούσα γέφυρα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, δύναται πλέον να παίζει σε δύο ταμπλό (Ρωσία-Η.Π.Α.). Εντούτοις η «κρίση», ίσως φέρει πιο κοντά την προαναφερθείσα ενοποίηση, έστω και χωρίς την Ρωσία που έχει άλλου είδους συμφέροντα. Γι” αυτό δεν ήρθε, μέσω Ελλάδας, το ΔΝΤ στην Ευρώπη; Για να έρθει η κρίση και να πάμε προς την παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία ήδη υπάρχει από καιρό και πολλοί την υμνούν.

Tags: , ,

0 Responses to “Διατλαντική ενιαία αγορά;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks