Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Όσο ανεβαίνει γεωπολιτικά η Ρωσία τόσο θα κατεβαίνει το ΝΑΤΟ στην Ανατολική ΜεσόγειοΟι τεχνολογικές και στρατιωτικές επιτυχίες της Ρωσίας έχουν βάλει την Δύση σε μεγάλες σκέψεις. Οι ρωσικές εξαγωγές των στρατιωτικών προϊόντων το 2012 υπολογίζονται σε παραπάνω από 14 δις δολάρια, δήλωσε σήμερα ο Πούτιν σε συνεδρίαση της Επιτροπής για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία.
Το 2011, η Ρωσία πούλησε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό για 13,2 δις δολάρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι φέτος το 2012 υπήρξε ρεκόρ. Εκεί παίζεται και όλο το παιχνίδι, στην πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει τον δρόμο της ανάκαμψης, κόντρα στις «παραινέσεις» του αμερικανό-εβραϊκού λόμπι, που επιθυμεί να θέσει ξανά υπό τον έλεγχο των μεγάλο-πολυεθνικών τον τεράστιο ρωσικό πλούτο.

Επίσημα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Συρία, για την οποία οι αναφορές του Reuters για την συμπεριφορά της Τουρκίας και την τοποθέτηση Patriot με την έγκριση του ΝΑΤΟ, προκαλεί έντονη ανησυχία στις γύρω χώρες, σε μια περιοχή που βρίσκεται προ δραματικών ανακατατάξεων σε όλα τα επίπεδα.
Πολλές φωνές μιλούν για Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος, όπως γράψαμε θα έχει αφορμή την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αφού, όπως γράψαμε, στόχος είναι η εμπλοκή της Ρωσίας, προκειμένου να κατεβάσει οδικώς δυνάμεις προς τα κάτω  και να είναι πιο αντιμετωπίσιμη, μιας και θα βρίσκεται μακριά από τα σύνορά της.
Η Τουρκία έχει αναλάβει την βρώμικη δουλειά, κάτι που δεν είναι και το καλύτερο σενάριο για την εξασφάλιση της ύπαρξής της, ως κρατικής οντότητας. Στο μυαλό της Άγκυρας βρίσκονται Αιγαίο και Θράκη, τις οποίες περιοχές συνδέει με την δουλειά που κάνει στην Συρία εκ μέρους της Δύσης, περιμένοντας να δημιουργήσει de facto καταστάσεις σε περίπτωση γενικής αναταραχής.

Tags: , , ,

0 Responses to “Όσο ανεβαίνει γεωπολιτικά η Ρωσία τόσο θα κατεβαίνει το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks