Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Γιατί η Τουρκία χρειάζεται τους «Patriot»;


Βαλκανικό Περισκόπιο: Η Τουρκία επιθυμεί το ΝΑΤΟ να αναπτύξει τα αντιπυραυλικά συστήματα «Patriot» στα σύνορά της με τη Συρία. Αλλά το ερώτημα που αναφύεται είναι: Γιατί η Τουρκία χρειάζεται αυτούς τους πυραύλους; Η Άγκυρα δεν τους χρειάζεται, λέει ο Gareth Jenkins, ένας από τους καλύτερους ειδικούς  και γνώστες των τουρκικών πραγμάτων.
«Τα συστήματα πυραύλων «Patriot» είναι για την κατάρριψη πυραύλων και αεροσκαφών. Αλλά δεν υπάρχει κάποιο πιθανό σενάριο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη χρήση τους, για συριακούς πυραύλους ή αεροσκάφη της Συρίας,  κατά της Τουρκίας», δηλώνει ο Jenkins, σύμφωνα με  βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους που επικαλείται τη γερμανική εφημερίδα «Berliner Morgenpost».

«Είναι, ωστόσο, αλήθεια, ότι στις παραμεθόριες περιοχές γίνονται σκληρές μάχες και από αυτές θα μπορούσε κάποιος πύραυλος  με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πέσει στην Τουρκία, αλλά αυτοί είναι μικρής εμβέλειας, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς κατά του Ισραήλ».
Οι πύραυλοι «Patriot» δεν είναι ή καλύτερα δεν προορίζονται για καταστροφή τέτοιων πυραύλων. Μια αποτελεσματική άμυνα κατά πυραύλων μέσου βεληνεκούς είναι τύπου Scud.
Πέρα από όλες τις υποθέσεις, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, το οποίο απειλείται  από τις συγκρούσεις, ως τελευταία απελπισμένη πράξη θα αποφάσιζε να ξεκινήσει ρίψεις πυραύλων μέσου βεληνεκούς εναντίον των νότιων τουρκικών πόλεων.
Οι πύραυλοι αυτοί, ούτως ή άλλως, δεν μπορούν να φθάσουν ούτε στην Άγκυρα ούτε στην Κωνσταντινούπολη, γράφει το δημοσίευμα.
Σχόλιο: Άρα ποιος είναι ο στόχος του ΝΑΤΟ; Ντα, ντα!
Πάντως οι χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να παράσχουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Patriot» στην Τουρκία με επίσημη αιτιολόγηση, ενδεχόμενη απειλή από τη Συρία.
http://www.pygmi.gr

Tags: , , ,

0 Responses to “Γιατί η Τουρκία χρειάζεται τους «Patriot»;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks