Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σε κατάσταση πολιορκίας η ΔΕΘ - Προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο! Σε κατάσταση πολιορκίας η ΔΕΘ - Προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο!



imageΈφοδος εργαζομένων στη συνέλευση Γερμανών και Ελλήνων δημάρχων
Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προπηλάκισαν τον Γερμανό πρόξενο την ώρα που προσερχόταν στην 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.
Σε κατάσταση πολιορκίας από εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.

Οι εργαζόμενοι παρά την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν και έφτασαν στο περίπτερο 8 όπου πραγματοποιείται η Συνέλευση. Μετά από διαπληκτισμούς και κυνηγητό μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών, τους επιτράπηκε να παραμείνουν στο σημείο. Πληροφορίες θέλουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αντιπροσωπεία 2-3 ατόμων από τους εργαζόμενους να μπουν στο συνέδριο, ωστόσο, οριστικές αποφάσεις ακόμα δεν έχουν ληφθεί.
Μια Γερμανίδα βουλευτής, μέλος του Αριστερού κόμματος, βγήκε από τη Συνέλευση και μίλησε με τους διαδηλωτές. Κατά την ομιλία της τάχθηκε υπέρ των αγανακτισμένων ανθρώπων, λέγοντάς τους πως υπήρξε και αυτή θύμα της ανεργίας.
Νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια με πορεία έφθασαν λίγο πριν τις 9 πμ στη ΔΕΘ, προκειμένου να υποδεχθούν τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ.
Την ώρα που προσερχόταν στους χώρους της ΔΕΘ ο Γερμανός πρόξενος, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να μπει στην έκθεση και τον προπηλάκισαν. Ακολούθησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν παραταχθεί μπροστά στην πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ. Οι εργαζόμενοι κρατούσαν σημαίες και φωνάζουν συνθήματα, ενώ ένας από αυτούς χαιρέτισε ναζιστικά.
Ο Γερμανός εντεταλμένος θα παραβρεθεί στην 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από χθες είχε καλέσει τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους εργαζόμενους, στις 8.30 το πρωί, μπροστά στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός στη ΔΕΘ. Προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο Κορδελιού - Ευόσμου και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Από Palmografos.com

Tags: , , ,

0 Responses to “Σε κατάσταση πολιορκίας η ΔΕΘ - Προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο! Σε κατάσταση πολιορκίας η ΔΕΘ - Προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο! ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks