Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεων συνέχεια στους Δήμους



Κλειστές παρέμειναν και την Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, όλες οι υπηρεσίες των δήμων, με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής. Η ΠΕΔΑ μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κλειστές για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι η οδός Σταδίου και η λεωφόρος Β. Σοφίας από το Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα, λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσο Βολουδάκη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προσανατολίζεται σε νέα νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δύναται να υπογράψει μόνο του τις διαπιστωτικές πράξεις που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων.
Κκατά τη συνάντηση με τον κ. Βολουδάκη τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης, διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό ότι οι δήμαρχοι της Αττικής και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν προτίθενται να παραδώσουν καμία λίστα. Γι αυτό, προσέθεσε ο κ. Μπαλασόπουλος, το υπουργείο προσανατολίζεται στη σύνταξη ρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται στο ίδιο να προχωρήσει στη διαδικασία της έκδοσης διαπιστωτικών αποφάσεων. Κάτι τέτοιο, επανέλαβε ο κ. Μπαλασόπουλος, «καταργεί το Σύνταγμα και την αυτοτέλεια των ΟΤΑ, που είναι οι μόνο αρμόδιοι για να εκδώσουν διαπιστωτικές πράξεις».
«Το υπουργείο βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλασόπουλος.
Τον αποκλεισμό της οδού Θηβών στο ύψος του ΤΕΙ, σήμερα, Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά. Η κινητοποίηση γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη σε διαθεσιμότητα 24 εργαζομένων του ιδρύματος. Στον αποκλεισμό της οδού θα συμμετάσχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού καθώς και σπουδαστές του ιδρύματος. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΙ Πειραιά βρίσκεται σε κατάληψη για 2η εβδομάδα. Σε ανάλογη κινητοποίηση, με αποκλεισμό της οδού Καβάλας, θα προχωρήσουν και εργαζόμενοι του ΤΕΙ Αθήνας.
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, με 24ωρη απεργία, που πραγματοποιούν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο τής «διαθεσιμότητας», που αφορά 68 συναδέλφους τους.Οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα στο σύλλογο εργαζομένων τού όμορου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για κοινές δράσεις.Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Σαρανταωκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για δέκατη ημέρα, οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων στα Χανιά, ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδίοικησης, ενώ υπό κατάληψη τελεί και το κτίριο της αντιπεριφέρειας Χανίων. Ωστόσο, παρά τις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν να επιτρέψουν υπό προϋποθέσεις την παροχή ορισμένων υπηρεσιών, όπως την αποκομιδή σκουπιδιών από νοσοκομεία και σχολεία και την παροχή ορισμένων πιστοποιητικών σε πολίτες, σε περίπτωση που συντρέχουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες. Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα γενική Συνέλευση, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ο σύλλογος θα εισηγηθεί να συνεχιστεί ο αγώνας «με κάθε πρόσφορο τρόπο και μορφή μέχρι και απεργία διαρκείας και σε κάθε περίπτωση να συνεχιστούν οι καταλήψεις των δημαρχείων, των δημοτικών κτιρίων και των υπηρεσιών».
Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνταχθεί μια επιστολή προς τους πολίτες και η οποία θα εξηγεί τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και τους ΟΤΑ σε σχέση με το Μνημόνιο. Μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να οργανώσει μια ημερίδα με τη συμμετοχή στελεχών των ΟΤΑ, ώστε να αναδειχθούν όλα τα κρίσιμα θέματα του Μνημονίου που σχετίζονται με την Αυτοδιοίκηση. Στο μεταξύ, ο δήμος Χανίων με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω των καταλήψεων από τους εργαζομένους οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, μετατίθενται για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ.

http://news.pathfinder.gr/

Tags: , ,

0 Responses to “Κινητοποιήσεων συνέχεια στους Δήμους”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks