Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Μηχανή του Χρόνου - Το παρακράτος των Συνταγματαρχών


 Η «Μηχανή του Χρόνου» , ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, παρουσιάζει το σκοτεινό πρόσωπο των πραξικοπηματιών μέσα από τις συνομωσίες, τις ίντριγκες και τις κρυφές συμμαχίες τους. 
Η έρευνα της εκπομπής φωτίζει τις σχέσεις του Γεώργιου Παπαδόπουλου με τους πράκτορες της ΣΙΑ, αλλά και το ρόλο των υπολοίπων πραξικοπηματιών, που διείσδυσαν στην ΚΥΠ και με το πρόσχημα του κομμουνιστικού κινδύνου, έστησαν ένα τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης πολιτών και πολιτικών.

Η εκπομπή περιγράφει πως ένας στενός κύκλος αξιωματικών ξεκίνησαν το 1946 μετέχοντας στην μυστική στρατιωτική οργάνωση «ΙΔΕΑ», στην συνέχεια προχώρησαν στην δημιουργία τη; δικής τους «Ένωσης Νέων Αξιωματικών» και μετείχαν ενεργά στο παρακράτος, που τελικά το 1967, έβαλε την Ελλάδα στο γύψο για επτά χρόνια.

Ο επιδέξιος συνωμότης Παπαδόπουλος, κατάφερε να ανατρέψει με πραξικόπημα την δημοκρατία, αλλά και ο ίδιος ανετράπη από έναν άλλο σκοτεινό συνωμότη, τον Δημήτρη Ιωαννίδη, μετά τα αιματηρά γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Η εκπομπή ανοίγει τον φάκελο των υποκλοπών στα χρόνια της χούντας και φωτίζει με ποιον τρόπο, ο ΟΤΕ άκουγε τα πάντα.

Στην εκπομπή μιλούν ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός, ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος, ο δ/ντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς, ο δημοσιογράφος Φοίβος Ιωαννίδης, ο στρατηγός εν αποστρατεία και θύμα των δικτατόρων Αλέκος Ζαρκάδας, οι απόστρατοι αξιωματικοί πληροφοριών (ΚΥΠ) και κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ Άρις Μπουλούκος & Τάκης Παπαγεωργόπουλος, ο απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού Αντώνης Κακαράς, οι τέως υπουργοί Λευτέρης Βερυβάκης και Άγγελος Αγγελούσης, οι ιστορικοί Τάσος Σακελαρόπουλος, Σωτήρης Ριζάς και Μελέτης Μελετόπουλος.

Tags: , , ,

0 Responses to “Μηχανή του Χρόνου - Το παρακράτος των Συνταγματαρχών”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks