Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Α.Γ.Ο.Ν ένα ονειρικό σωματείο!!!!!


Χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει στην ΕΠΣ Αργολίδος και την ΕΠΟ, η νεοεμφανιζόμενη ομάδα Α.Γ.Ο.Ν. (Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Ναυπλίου)
Προ καιρού λοιπόν μας ήρθε η πληροφορία για την ύπαρξη ενός «ονειρικού» για τα σημερινά Ελληνικά δεδομένα, ποδοσφαιρικού σωματείου. Τον λόγο, θα τον μάθετε αμέσως…
Μαθαίνοντας λοιπόν πως στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνάμε όλοι μας, υπάρχουν νέοι που προσπαθούν να καλλιεργηθούν, να αναπτυχθούν και να εκτονωθούν μέσω του αθλητισμού, ψάξαμε, βρήκαμε και επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο τύπου του σωματείου Α.Γ.Ο.Ν, κ. Νικολόπουλο Νίκο, ο οποίος με μεγάλη μας χαρά και έκπληξη,  επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας για την πραγματική ύπαρξη, αυτού του «ονειρικού» σωματείου.

Στην πολύωρη συνομιλία μας με τον κ. Νικολόπουλο, αμέσως αντιληφθήκαμε πως δε πρόκειται για ένα απλό σωματείο. Πρόκειται για σωματείο διαφήμιση, που παρά τα μόλις δύο χρόνια ύπαρξής του, έχει κερδίσει επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό των υπολοίπων ομάδων της Αργολίδας αλλά και την αγάπη του φίλαθλου κόσμου.
Η ιστορία της ομάδας είναι πολύ σύντομη. Ιδρύθηκε από παρέα νέων, 25 ετών, που σκοπό είχαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική ποδοσφαιρική ομάδα. Που λόγο θα έχουν περισσότερο οι παίκτες και τα μέλη, και θα επικρατεί οικογενειακό κλίμα. 
Που σκοπός τους θα είναι η άθληση και όχι το οικονομικό κέρδος όπως των περισσότερων σωματείων σήμερα.
Έχοντας λοιπόν μόνο τις βασικές γνώσεις για την ίδρυση ενός αθλητικού σωματείου αλλά με περίσσια θέληση και αγάπη για τον αθλητισμό, το έτος 2010 προχώρησαν στη σύνταξη και κατάθεση του καταστατικού. Ένα χρόνο μετά ήρθε η έγκριση και συστάθηκε το σωματείο με έδρα το Ναύπλιο. Έκτοτε τα άτομα δεν άργησαν να συγκεντρωθούν και η οικογένεια του Α.Γ.Ο.Ν. ολοένα και μεγαλώνει με τη βοήθεια των μελών του, ενώ αυτή τη στιγμή αριθμεί 46 ενεργά δελτία στη δύναμη του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου.
Η βοήθεια της δημοτικής αρχής και της ΕΠΣ Αργολίδος, συντέλεσε στο να μπορεί η ομάδα να αγωνιστεί, παρά τις δυσκολίες την πρώτη της χρονιά, να αποκομίσει εμπειρίες και να είναι σε θέση να αγωνιστεί τη δεύτερη χρονιά της, δυνατότερη και πιο οργανωμένη.
Και όταν λέμε δυνατότερη και πιο οργανωμένη, το εννοούμε απόλυτα… καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του, που έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (www.agonfc.gr), πρόκειται για ένα σωματείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδες του τοπικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πράγμα που διαπιστώσαμε και μόνοι μας, παρακολουθώντας προπονήσεις και αγώνες τους.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του σωματείου, που δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι νέοι τον αθλητισμό γενικότερα σήμερα και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι η ενεργή συμμετοχή του γυναικείου φύλου στο διοικητικό του συμβούλιο. Όπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα εκλεγεί το προσεχές διάστημα, θα έχει την συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων αντιπροσώπων του ωραίου φύλου, ενώ όπως μας ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, σκέφτονται να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και ήδη βρίσκονται σε αναζήτηση αθλητριών για την ίδρυση του γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος του σωματίου.
Χαρακτηριστική είναι επίσης και η δήλωση τους που έχει αναρτηθεί στη σελίδα τους στο Facebook:
«Με αυτή την προσπάθεια ελπίζουμε να προσεγγίσουν περισσότερα άτομα τον αθλητισμό στην πόλη μας...
Δεν είμαστε απλά μια παρέα που θέλει να γυμναστεί. Αν είσαι δραστήριο άτομο και ασχολείσαι με τον αθλητισμό γενικότερα, τότε είσαι ένας από μας...
Γίνε μέλος και δήλωσε ενδιαφέρον για τα τμήματα που πρόκειται να λειτουργήσουν.»

Και επειδή μη ξεχνάτε πως μιλάμε για μια παρέα νέων ¨παιδιών¨ που έχουν μεγαλώσει μέσα στους υπολογιστές και την τεχνολογία, το σωματείο τους εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα (www.agonfc.gr) που προαναφέραμε και τη σελίδα στο Facebook, διαθέτει επίσης Twitter αλλά και Mobile App για τους λάτρεις των SmartPhone.
Όπως πολύ εύκολα καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος, αυτά τα ¨παιδιά¨ έχουν όρεξη και πάθος. Τους αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για όλη τους αυτή τη προσπάθεια και να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για να δημιουργηθούν και άλλα τέτοια σωματεία αλλά και να καταλάβουν κάποια άλλα ήδη υπάρχοντα, πως αθλητισμός δεν είναι εμπόριο. Είναι χαρά, είναι ζωή, μέσω καλλιέργειας, ανάπτυξης και εκτόνωσης των νέων σήμερα.
Για όσους όμως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα τμήματα, να αθληθούν ή και να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ομάδα των νέων αυτών, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνα:
+30 693 6988843 (Ροϊνιώτης Γρηγόρης)
+30 697 3285457 (Δωρής Σταύρος)

Tags: , , , ,

0 Responses to “Α.Γ.Ο.Ν ένα ονειρικό σωματείο!!!!!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks