Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

8,5 δις κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της ΑθήναςimageΔόθηκε απάντηση στο μεγάλο ερώτημα

Στο ποσό των 8.486 εκατομμυρίων ευρώ ανήλθε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη βουλή ο υφ. Οικονομικών Χρ. Σταικούρας, μετά από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, ο κ. Σταικούρας ενημερώνει ότι στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004"

Στην ερώτηση του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κοινή πίστη ότι ξοδεύτηκαν ιλιγγιώδη ποσά που έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος. Ρωτούσε επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση, ποια είναι τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων που έχουν γίνει.
Στην ερώτηση αυτή απαντά ο υφυπουργός, αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος ενημερώνει ότι σε ό,τι αφορά στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών, δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου από το ελεγκτικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Κι αυτό διότι, κατά τον υπουργό, το προαναφερόμενο συμβούλιο ασκεί διαχειριστικό έλεγχο μόνο στους φορείς που εποπτεύει και επιχορηγεί και ύστερα από σχετική εντολή του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού
Ενημερώνει πάντως ότι οι δαπάνες που έγιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Tags: ,

0 Responses to “ 8,5 δις κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks