Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Προς μία ομοσπονδία εθνικών κρατών

Ec.europa.eu/

Το αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου © EU
Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2012, ο πρόεδρος Μπαρόζο πρότεινε να προχωρήσει η ΕΕ προς μία ομοσπονδία εθνικών κρατών. Ανήγγειλε επίσης για το φθινόπωρο ένα σχέδιο στρατηγικής όσον αφορά την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. 
Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2012, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τόνισε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια νέα κατεύθυνση και ένα νέο τρόπο σκέψης για την Ευρώπη.

Διατύπωσε προτάσεις για μια περισσότερο ενωμένη Ευρώπη που θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση και να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της στο παγκοσμιοποιημένο διεθνές περιβάλλον. "Η παγκοσμιοποίηση απαιτεί μια περισσότερο ενωμένη Ευρώπη. Για περισσότερη ένωση απαιτείται περισσότερη ολοκλήρωση. Για περισσότερη ολοκλήρωση απαιτείται περισσότερη δημοκρατία," τόνισε. Παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια 'αποφασιστική συμφωνία για την Ευρώπη' που "απαιτεί την ολοκλήρωση μιας βαθιάς και γνήσιας οικονομικής ένωσης, η οποία θα βασίζεται σε μια πολιτική ένωση."
Παρουσίασε επίσης την πρόταση της Επιτροπής για την κοινή εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης που θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα προς τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης. Πρότεινε να αυξηθεί η εποπτεία όλων των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο την πρόληψη της χρεοκοπίας των τραπεζών και την προστασία των καταθετών.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Μπαρόζο ανέφερε επίσης τα εξής: 
  • πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δημόσιου χώρου
  • περιέγραψε τα στάδια προς μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση και ζήτησε να διεξαχθεί ευρεία συζήτηση ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014
  • αναφέρθηκε στην πρόταση της Επιτροπής για έναν ενισχυμένο κανονισμό λειτουργίας των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και πρότεινε να παρουσιάσουν τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα τον δικό τους υποψήφιο για το αξίωμα του επόμενου προέδρου της Επιτροπής.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν στον πρόεδρο Μπαρόζο ερωτήσεις για την κατάσταση της Ένωσης μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου στο EUtube DeutschEnglishfrançais . Ο πρόεδρος θα απαντήσει στις ερωτήσεις αυτές σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 19 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μ.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) από το δίκτυο και τον ιστότοπο του Euronews DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolskiportuguês , το EUtube DeutschEnglishfrançais , τη σελίδα της Επιτροπής στο Google+ English, το Europe by Satellite Englishfrançais και τον ιστότοπο του προέδρου DeutschEnglishfrançaisportuguês .
Περισσότερα για την κατάσταση της Ένωσης στη διεύθυνση : http://www.ec.europa.eu/soteu2012/ DeutschEnglishfrançais
português 

Tags: , , ,

0 Responses to “Προς μία ομοσπονδία εθνικών κρατών”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks