Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

H 18η Ioυνίου


του  Κώστα Πικραμένου* 
Το βράδυ των επαναληπτικών κοινοβουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 “γράφεται κυριολεκτικά ιστορία” για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Όσοι παρακολουθούν ταυτόχρονα τις εξελίξεις σε Ελλάδα, Τουρκία, ΕΕ και ΗΠΑ έχουν συνειδητοποιήσει ότι πλέον το κόστος εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί την προτεραιότητα των μεγάλων δυνάμεων της διεθνούς κοινότητας λόγω του μεγέθους της Ελλάδος σε σχέση με τις διαστάσεις της κρίσης σε όλη την Ευρώπη (βλεπε Ισπανία).
Ως εκ τούτου ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της Κυριακής 17/06/2012 (Κυβέρνηση κεντροδεξιάς με αξιωματικη αντιπολίτευση το ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση Αριστεράς με αξιωματική αντιπολίτευση τη ΝΔ) οι επιταγές του Μνημονίου ΙΙ δε πρόκειται να υλοποιηθούν και η χρηματοδότηση από ΕΕ/ΔΝΤ θα περιοριστεί αποκλειστικάστην ανακύκλωση του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος και μόνο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κράτος θα κηρύξει στάση πληρωμών για δημόσια έργα, κοινωνικά επιδόματα, φαρμακα, μισθούς, συντάξεις κλπ
Η Ελλάδα με ευρώ ή δραχμή οφείλει να ανασυγκροτήσει την οικονομία της στη βάση ενός 30ετους (2012-2042) κρατικού προγραμματισμού ελεύθερης - ιδιωτικής οικονομίας. Το Κράτος πρέπει να κωδικοποιήσει και να απλοποιήσει το νομικό πλαίσιο: 
1) Φορολογικό καθεστώς επί κερδών φυσικών/νομικών προσώπων
2) Kτηματολόγιο-Δασολόγιο-Περιουσιολογιο-Χωροταξικό
3) Εναρξη/Ιδρυση επιχειρησεων – Επενδυτικός Νόμος
Αν ο επενδυτής γνωρίζει ότι για τα επόμενα 30 χρόνια το εν λόγω νομικό πλαίσιο δεν πρόκειται να αλλάξειριζικά η Ελλάς θα μπει για τα καλά στο χάρτη των FDIs δηλαδή των Απευθείας Επενδύσεων. Οι τομείς όπου οι επενδυτές θα θελήσουν να επενδύσουν τα χρήματα τους είναι:
ΤουρισμόςΜαρίνες, Κρουζιέρες, Θεματικά Πάρκα, Πίστες ΑγώνωνΕξοχικές Κατοικίες, Θαλασσοθεραπεία, Οικοτουρισμός
ΠαιδείαΙδιωτικά Πανεπιστήμια
ΕνέργειαΦωτοβολταϊκά, Γεωθερμία, Αιολικά Πάρκα, Υδρογονάνθρακες, Μεταλλεία
Αμυντική Βιομηχανία: Παραγωγή αυτόνομων αμυντικών συστημάτων και συμμετοχές σε διεθνείς συμπράξεις
Οι συγκεκριμένοι τομείς διαθέτουν προστιθέμενη αξία καθώς θέτουν σε οικονομική δραστηριότητα εκατοντάδες επαγγέλματα που συμμετέχουν στην παραγωγή του τελικού προϊόντος με προτεραιότητα στις εγχώριες ΜΜΕ. Πρόκειται για τομείς με βάθος χρόνου δεκαετιών που δεν κινδυνεύουν να εκπατριστούν σε χώρες χαμηλού μισθολογικού κόστους καθώς βασίζονται στις φυσικές και ανθρώπινες πηγές της Ελλάδος.
Εν ολίγοις το πολιτικό προσωπικό (υπάρχει άραγε;) οφείλει αν θέλει αυτή η δύσμοιρη χώρα να συνεχίσει να υπάρχει με αξιοπρέπεια και ελπίδα στο 21ο αιώνα να καταρτίσει ΑΜΕΣΑ 30ετές στρατηγικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας το οποίο θα δεσμεύει ΟΛΑ τα κοινοβουλευτικά κόμματα που αποδέχονται τους κανόνες της Αστικης Δημοκρατίας. Διαφορετικά θα μετατραπούμε σε Βαλκανικό βιλαέτι του Νεοθωμανισμού...!!!
Καλή ψήφο σε όλους! 
Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του βιβλίου “Wikileaks - Tα Διπλωματικά Έγγραφα για την Τουρκία”  

Tags:

0 Responses to “H 18η Ioυνίου”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks