Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ινστιτούτο Stratfor: 2 τρις ευρώ θα κοστίσει η ελληνική χρεοκοπία

Φωτογραφία για Ινστιτούτο Stratfor: 2 τρις ευρώ θα κοστίσει η ελληνική χρεοκοπίαΔύο τρισ. ευρώ θα κοστίσει στα ταμεία της Ε.Ε. ενδεχόμενη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους, αναφέρεται σε απόρρητη έκθεση του αμερικανικού Ινστιτούτου Stratfor, την οποία δημοσίευσε το Σάββατο 1/10 η εφημερίδα «Μπιλντ». 

Σύμφωνα με την έκθεση «την ημέρα που η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, θα χρειαστεί ένα ταμείο που να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τρία ζητήματα: 

* Πρώτον, η Ευρώπη χρειάζεται περίπου 400 δισ. ευρώ για να προστατεύσει άλλα κράτη από τη μετάδοση της κρίσης, δηλαδή τις χώρες στις οποίες η Ελλάδα είναι χρεωμένη. 

* Δεύτερον, χρειάζονται περίπου 800 δισ. ευρώ για να παρεμποδιστεί η κατάρρευση ευρωπαϊκών τραπεζών, σε Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία. Οι τράπεζες θα χρειάζονταν φρέσκο χρήμα πολλών δισεκατομμυρίων για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις. 

* Και τρίτον, θα δημιουργούνταν αναταραχή στις χρηματαγορές. Η Ιταλία -όπως και η Ελλάδα- διατρέχει τον κίνδυνο να καταρρεύσει. 

Για να σωθεί η Ιταλία, θα απαιτούνταν άλλα 800 δισ. ευρώ. Το Ταμείο για τη διάσωση της Ευρώπης θα έπρεπε να διαθέτει πάνω από 2 τρισ. ευρώ. Οσο δεν υπάρχει ένα τέτοιο ταμείο, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλειστεί από το ευρώ, καταλήγει η έκθεση της Stratfor. 

Οπως αναφέρει η εφημερίδα η έρευνα αυτή κυκλοφορεί σε ανώτατους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής, ενώ οι αναλυτές του Stratfor είναι γνωστοί για τις στενές σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Στην έκθεση απαξιώνονται και χαρακτηρίζονται μη ανταγωνιστικοί οι τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού και η Ελλάδα κρίνεται πως δεν μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος προς την Τουρκία. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η χώρα πρέπει να πεταχτεί εκτός ευρωζώνης για να επιβιώσει το ευρώ.
imerisia.gr 

Tags: ,

0 Responses to “Ινστιτούτο Stratfor: 2 τρις ευρώ θα κοστίσει η ελληνική χρεοκοπία”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks