Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χάρισαν 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες ενώ ετοιμάζουν μέτρα 11,5 δισ.



Μία απόφαση που προκαλεί το λαϊκό αίσθημα έλαβε η κυβέρνηση παραμονές των εθνικών εκλογών. Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο εγκρίθηκε η απόφαση στήριξης των τραπεζών με άλλα 18 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που τον Ιούνιο ετοιμάζονται προς ψήφιση μέτρα συνολικού ύψους...
11,5 δισ. ευρώ. Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο ως λύση για το μεσοδιάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, η απόφαση αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση. «Η ψήφιση αυτής της ρύθμισης, λίγες μέρες πριν εκφράσει τη βούλησή του ο ελληνικός λαός, ύβρη στην κοινή λογική και στη δημοκρατία, ύβρη απέναντι στους πολίτες, στους οποίους κόβεται ο μισθός, κόβονται οι συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα» επισημαίνει ο κ. Χουντής.

Αυτό που τονίζει ο κ. Χουντής είναι ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν χαριστικά χωρίς ούτε να έχουν οριστικοποιηθεί οι όροι της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, ενώ για τον Ιούνιο βρίσκονται στα σκαριά μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

«Μέχρι τον Ιούνιο είναι δεσμευμένα τα κόμματα του Μνημονίου να φτιάξουν ένα πρόγραμμα νέων περικοπών για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τα επιδόματα, περίπου 11 με 12 δις ευρώ. Σκεφτείτε το εξής. Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός θα υποστεί μια αφαίμαξη 11 δις, αυτοί δίνουν 18 δις χαριστικά στις τράπεζες, χωρίς να έχει ερωτηθεί η αυριανή κυβέρνηση του τόπου» σημειώνει ο κ. Χουντής.
koutipandoras


Read more: http://www.enimerwsi.gr/2012/05/18-115.html#ixzz1vEnQfFmL

Tags: ,

0 Responses to “Χάρισαν 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες ενώ ετοιμάζουν μέτρα 11,5 δισ.”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks