Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Οι αντιδράσεις του κόσμου ακύρωσαν την περιοδεία των ναζήδων στο Ηράκλειο Κρήτης






ΤΑ ΑΜΙΡΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ

Έδιωξαν τη Χρυσή Αυγή από το χωριό τους

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι σε χωριό με τα περισσότερα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Κρήτη

Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία

Ξεσηκωμός επικράτησε στα Αμιρά της Βιάννου το χωριό με τα περισσότερα θύματα του Ολοκαυτώματος στην Κρήτη, το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι στην περιοχή επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της Χρυσής Αυγής.


Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας.

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων , κ. Αριστομένης Συγγελάκης, επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά, όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις".

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι:

"Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς.

Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες επισκέψεις.

Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι".

Tags:

0 Responses to “Οι αντιδράσεις του κόσμου ακύρωσαν την περιοδεία των ναζήδων στο Ηράκλειο Κρήτης”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks