Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ Ενταση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη


Ολοκληρώθηκαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα. Στο Σύνταγμα απειλήθηκαν επεισόδια, όταν περίπου 200 άτομα, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες, επιχείρησαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής από την πλευρά του Μνημείου. Ειρηνικά πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στη συμπρωτεύουσα.

Ενταση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Η αστυνομία προχώρησε σε περιροσμνένη χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, ενώ προσήγαγε και ένα άτομο.
Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα, ενώ ιδιαίτερα μαζικό χαρακτήρα είχε η πορεία μελών του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια. Οι πορείες πραγματοποιήθηκαν υπό βροχή.
Όταν η πορεία έφτασε στη Βουλή, τα προεδρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ παρέδωσαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης, στο οποίο τα συνδικάτα τονίζουν την αντίθεσή τους «στα μέτρα που περιλαμβάνονται και στο νέο μνημόνιο τα οποία πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους, αποτελούν ομολογία της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής και των δυσμενών αποτελεσμάτων στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας». Τα συνδικάτα ζητούν επίσης, «την ακύρωση και ανατροπή των πολιτικών που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα».
Ενταση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε η πορεία περίπου 2.000 ατόμων που πρόσκεινται σε αριστερές οργανώσεις.

Λόγω των κινητοποιήσεων απροσπέλαστο ήταν κέντρο της Αθήνας, καθώς έχουν έκλεισαν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι. Επίσης, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, το Πανεπιστήμιο και τον Ευαγγελισμό, που έμειναν κλειστοί έως τη λήξη των κινητοποιήσεων, προς αποφυγή επεισοδίων.

Η συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, έφτασε στα διϋλιστήρια, στα ναυπηγεία, στις μεταφορές και στα πλοία, στο 100%, στις τράπεζες, στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την ΕΥΔΑΠ, το 80%, στα λιμάνια και στην οικοδομή το 70%, ενώ στο 60% κινήθηκε η συμμετοχή στους εργαζόμενους στο μέταλλο.
Ενταση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Ανοιχτοί όλοι οι σταθμοί
Ανοιχτοί είναι από τις 13:45 όλοι οι σταθμοί του μετρό, στο κέντρο της Αθήνας.Η αστυνομία πρότεινε στη διοίκηση της ΑΜΕΛ να δώσει στην κυκλοφορία τους σταθμούς, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι πρόκλησης επεισοδίων.

Έτσι, ο σταθμός του Συντάγματος άνοιξε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ενώ οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός δόθηκαν στην κυκλοφορία, λίγο μετά τις 13:30.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Τρένα: Ακινητοποιημένα λόγω 24ωρης απεργίας
Ενταση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Ακινητοποιημένος λόγω 24ωρης απεργίας
Λεωφορεία: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ: Θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα

Οι συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη
Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

«Ένας στους δύο νέους και μια στις τρεις γυναίκες είναι άνεργοι, 12% των συμπολιτών μας ζουν με μηδενικό εισόδημα και 50% κάτω από τα όρια της φτώχιας" τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.
Ενταση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία που κατέληξε έξω από τη γ. γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε νωρίτερα με διαφορά μισής ώρας στη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Προσυγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και έκαναν μαζί τους πορεία.
πηγη:ethnos.gr

Tags:

0 Responses to “ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ Ενταση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks