Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή των εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης



Κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, φοιτητές, αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην διεξαγωγή - στα πλαίσια αυτού - των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης. Φοιτητές συγκεντρώθηκαν και σήμερα έξω από το κτίριο της νομικής σχολής. Σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, αυτές θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της διαμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, θα εφαρμοστεί.

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, 15 Φεβρουαρίου - έναρξη στις 9.00 το πρωί - στη Νομική Σχολή, ωστόσο, οι φοιτητές κατέλαβαν συγκεκριμένους χώρους και αίθουσες, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, με σκοπό την παρεμπόδισή της.
Σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της συγκέντρωσης φοιτητών και μελών ΔΕΠ έξω από το κτίριο της Νομικής Σχολής, προκειμένου να παρεμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.
Όπως υποστηρίζουν, ο νόμος καταδικάστηκε από το φοιτητικό κίνημα, ενώ με την εκλογή του Συμβουλίου θα ξεκινήσει και τυπικά η πλήρης εφαρμογή του.

Για την Τετάρτη είχαν προγραμματιστεί εκλογές για τα νέα συμβούλια διοίκησης σε τέσσερα πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου), αλλά τελικά θα πραγματοποιηθούν μόνο σε ένα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου οι εκλογές ματαιώθηκαν, καθώς και εκεί έγινε κατάληψη των κτιρίων του, ενώ στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ματαιώθηκε συνάντηση των υποψηφίων αλλά και των μελών των εφορευτικών επιτροπών των εκλογών από ομάδα φοιτητών που τους απαγόρευσε την είσοδο στην αίθουσα όπου θα γίνονταν οι εκλογές.

Εν τω μεταξύ, στην καταγγελία ότι έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα καθηγητή ο οποίος κάνει λόγο για ματαίωση των εκλογών των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, που είχαν καθοριστεί στα τέσσερα Πανεπιστήμια, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) και επικεφαλής της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης (ΚΙΠΑΝ), Νίκος Σταυρακάκης.
Διαμαντοπούλου: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί
Ερωτηθείσα σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από φοιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου διεμήνυσε ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί.

«Δεν θα υπάρξει υπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης ο οποίος να κάνει πίσω σε ένα νόμο τον οποίο τον ψήφισαν τα 4/5 της Βουλής», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι εφόσον δεν προχωρά η διοίκηση στα Πανεπιστήμια δεν θα μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση.
πηγη:tvxs.gr

Tags:

0 Responses to “Αναβολή των εκλογών για το Συμβούλιο Διοίκησης”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks