Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι πιο υψηλοί μισθοί βουλευτών στην Ευρώπη είναι οι ελληνικοί


Οι πιο υψηλοί μισθοί βουλευτών στην Ευρώπη είναι οι ελληνικοί

Οι Έλληνες βουλευτές είναι οι πιο καλοπληρωμένοι της Ευρώπης, ισχυρίζεται blog γνωστού Γάλλου δημοσιογράφου


Οι υπέρογκοι μισθοί των Ελλήνων βουλευτών έγιναν θέμα στο blog του γνωστού Γάλλου δημοσιογράφου Jean Quatremer ο οποίος κάνει λόγο για ''ένα πολύ ιδιαίτερο αίσθημα της αλληλεγγύης σε μια χώρα που βυθίζεται κάθε μέρα πιο βαθιά μέσα στην κρίση''. 


Στη συνέχεια προσπαθεί σύμφωνα με την εφημερίδα «Ισοτιμία», να κοινωνήσει την ανακάλυψη του και στο Γαλλικό κοινό: ''Γνωρίζατε ότι οι μισθοί για τα 300 μέλη της ελληνικής Βουλής είναι από τους καλύτερους που καταβάλλονται στην Ευρώπη; Κι ότι ενώ αρνούνται επίμονα οποιαδήποτε περικοπή μισθού, δεν διστάζουν να μειώσουν το εισόδημα των συμπατριωτών τους;'' γράφει.

Οι αριθμοί παίρνουν σειρά ακολούθως για να δώσουν σοτυς συμπατριώτες του την αλήθεια τους. Όπως σημειώνει ο Quartemer, ο καθαρός μηνιαίος μισθός ενός Ελληνα βουλευτή αγγίζει τα 8.500 ευρώ, ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθούν επίδομα δαπανών ύψους 4.900 ευρώ,  επίδομα συμμετοχής στη Βουλή ύψους 1.200 ευρώ, στεγαστικό επίδομα 1.000 ευρώ (για τα μέλη της επαρχίας), τέλος 1.800 ευρώ για έξοδα γραφείου, ενώ τα έξοδα μεταφοράς καλύπτει το κράτος.

Ο Quatremer παραθέτει ενδεικτικά τα δηλωθέντα εισοδήματα των πολιτικών αρχηγών το 2009, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σύζυγοι και τέκνα των εκλεγμένων αξιωματούχων είναι στη συντριπτική πλειοψηφία πολύ πλουσιότερα από τους ίδιους. Αναφέρεται μάλιστα στη δεύτερη σύζυγο του Ανδρέα Παπανδρέου ''την αεροσυνοδό Μιμή, η οποία επιτέθηκε στην περιουσία του''.


Βεβαίως σημειώνει στο τέλος του άρθρου ότι όλα αυτά είναι απλώς η «κορυφή του παγόβουνο» σε μια χώρα στην οποία  «η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα στην Ελλάδα''.

Στη Γαλλία οι βουλευτές αμείβονται με 5.247 ευρώ καθαρό μισθό, 6.412 ευρώ για διάφορες δαπάνες, 9.138 ευρώ επίδομα για βοηθούς, μεταφορά και δωρεάν τηλέφωνο.

Στην Ιταλία, τα μέλη του Κοινοβουλίου κερδίζουν περισσότερα από 90.000 ευρώ μεικτά ετησίως και  υπόκεινται σε μειώσεις 10%, ενώ 20% λιγότερα θα πάρουν αυτοί που βγάζουν περισσότερα από 150.000 ευρώ. Αλλά δεν μπορούν και να παραπονεθούν, καθώς δεν θα υποστούν μειώσεις σε επιδόματα, όπως στεγαστικό επίδομα των 3.500 ευρώ για όσους δεν ζουν στη Ρώμη, επίδομα δαπανών 3.690 ευρώ, κλπ. 


Αντίθετα, στη Γερμανία, έχουν δικαίωμα μόνο σε ένα μισθό των 7.688 ευρώ το μήνα, χωρίς πρόσθετα επιδόματα.


Πηγή: lifo



Tags:

0 Responses to “Οι πιο υψηλοί μισθοί βουλευτών στην Ευρώπη είναι οι ελληνικοί”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks