Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

«Λουκέτο» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας!



«Λουκέτο» έβαλαν, για πρώτη φορά στα σωφρονιστικά χρονικά, οι φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας!«Λουκέτο» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας!


Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι η επισήμανση του διευθυντή των φυλακών Χαλκίδας που δηλώνει σε επίσημο έγγραφο του ότι «δεν υπάρχει πλέον χώρος πουθενά παρά μόνο στις τουαλέτες...».

Ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού κ. Ιωάννης Ανέστης ανακοινώνει στο επίσημο έγγραφο του επί λέξει: «Σας αναφέρουμε προς ενημέρωση σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του Καταστήματος μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους».

«Κλείσαμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και με ανακοίνωση του ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας κ.Σπύρος Αθανασίου ο οποίος αναφέρει: «Μετά από τη σημερινή μεταγωγή-παραλαβή κρατουμένων, σας αναφέρουμε ότι πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική.
Η φυλακή είναι έτοιμη να “εκραγεί” με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια της. Παρακαλούμε όπως αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα Κατάστημα Κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα κρατούνται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα 12.703 κρατούμενοι, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία των φυλακών της χώρας.

Τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών που προτείνει του υπουργείο Δικαιοσύνης συζητούνται αύριο στη Βουλή ενώ η καθυστέρηση ψήφισης τους έχει προσκρούσει στις επιφυλάξεις εκπροσώπων του ΛΑΟΣ και της Ν.Δ.

Οι ρυθμίσεις που προτείνονται εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν «ανάσα» για τις φυλακές και είναι αντίστοιχες των ρυθμίσεων που στο παρελθόν είχαν ληφθεί από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων.
πηγη:newsbomb.gr

Tags:

0 Responses to “«Λουκέτο» στις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks