Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!


Βγάζουν... δίσκο για τους Ελληνες
Τη διενέργεια εράνου σε όλες τις εκκλησίες της Ρωσίας για τους άπορους Ελληνες ανήγγειλε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά
Βγάζουν... δίσκο για τους Ελληνες
Πού καταντήσαμε... Με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο συναντήθηκε χθες ο Αντ. Σαμαράς στη ρωσική πρωτεύουσα. Η είδηση είναι αλλού: Ο Ρώσος Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει έρανος σε όλες τις εκκλησίες της χώρας για να συγκεντρωθεί οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει τον ελληνικό λαό. Μιλώντας με θερμά λόγια για τις σχέσεις με την Ελλάδα αλλά και την ελλαδική Εκκλησία, ο Πατριάρχης Κύριλλος επεσήμανε ότι «οι πολιτικές καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά οι σχέσεις, που μετρούν αιώνες, πάντοτε επιβιώνουν». Ο νοών νοείτω...
Αντίδραση
Στη σθεναρή αντίδραση της Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλισμών προσέκρουσαν τα αραβικά παζάρια και οι εκβιασμοί των Λιβανέζων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά να αποσπάσουν από το Δημόσιο επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα των υποβρυχίων, χωρίς εγγυήσεις. Χθες επισκέφθηκε το Πεντάγωνο ο Ι. Σάφα, ο οποίος υποχρεώθηκε να αποκηρύξει το non paper που κυκλοφόρησαν οι δικοί του, ζητώντας επιπρόσθετες εγγυήσεις από την Ελλάδα, διότι, όπως έγραψαν, βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας!
  • Ο Δ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Λιβανέζο επιχειρηματία ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αναθεώρηση της σύμβασης του 2010, κάτι που αποφεύγουν οι Αραβες όπως ο διάβολος το λιβάνι. Για την άρση του αδιεξόδου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που θα αναζητήσει λύσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν την άμεση παράδοση των υποβρυχίων, αλλά και τη βιωσιμότητα των ναυπηγείων...
Δεύτερη δίκη
Δεκτά έκανε το δικαστήριο του Αμβούργου τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο A. Τσοχατζόπουλος σε βάρος της γερμανικής εφημερίδας «Σιντόιτσε Τσάιτουνγκ». Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ που εμφάνιζε τον πρώην υπουργό Αμυνας να συμπεριλαμβάνεται στην καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου για την εταιρεία Ferrostaal και τα δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της που ενέχονται στο «πάρτι» με τις μίζες στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη που κερδίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος κατά του γερμανικού Τύπου.
  • Προσγειωμένος, παρά την... απογείωση του κόμματός του στα γκάλοπ, παραμένει ο Φ. Κουβέλης: «Η Δημοκρατική Αριστερά», δήλωσε χθες, «δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ»...
Οχι στη δανειακή σύμβαση
Την πρόθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε ο Φ. Κουβέλης, επειδή, όπως εξήγησε, συνοδεύεται από μια σειρά μέτρων που θα βαθύνουν τη σύμβαση. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στο μετεκλογικό σκηνικό και στο πιθανό ενδεχόμενο να μην υπάρχει αυτοδυναμία, είπε ότι το κόμμα του «θα γυρίσει την πλάτη στην ακυβερνησία», θέτοντας ωστόσο ως προαπαιτούμενο προγραμματικές συμφωνίες και φερέγγυες πολιτικές και πρόσωπα.
Πάντως, η αξιοσημείωτη δημοσκοπική άνοδος και οι τυχόν μελλοντικές προσχωρήσεις νέων μελών στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται πως απασχολούν την ηγεσία του κόμματος. Γι' αυτό και χθες ο Φ. Κουβέλης έκρινε σκόπιμο να επισημάνει ότι «η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν θα λειτουργήσει αναπαραγωγικά για παλαιά πρόσωπα που έχουν εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής τους δράσης».
  • Παρεμπιπτόντως, μαζί θα κατέβουν στις εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη και η πολιτική κίνηση Ελεύθεροι Πολίτες, που έχει επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή Β. Οικονόμου. Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας θα γίνει τη Δευτέρα, με κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν Κουβέλης και Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί φορείς θα διατηρήσουν την οργανωτική και πολιτική τους αυτονομία.
Κατάπιε τη γλώσσα του!
Μια μοναδική (τηλεοπτική) στιγμή χάρισε, χθες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντ. Χόλι, με την οποία θα διασκεδάζαμε, αν δεν αφορούσε τον 13ο και 14ο μισθό. Ο ανταποκριτής του «Εθνους» και του Mega Μιχάλης Ιγνατίου τού έθεσε το ερώτημα εάν έχει αλλάξει θέση το ΔΝΤ και υποστηρίζει πλέον την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Ο κ. Χόλι έμεινε άφωνος για 10'', μέχρι που οι δημοσιογράφοι ανησύχησαν ότι κάτι του συνέβη. Οταν ξαναβρήκε τη φωνή του και άρχισε να μιλά γενικώς, ο Μ. Ιγνατίου τον έφερε και πάλι σε δύσκολη θέση, καθώς του έδειξε έγγραφο του ΔΝΤ που φαίνεται ότι ζητεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, την κατάργηση των δύο μισθών. Ο Χόλι, ο οποίος έγινε θέμα και σε αμερικανικά κανάλια, αμήχανος επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε επόμενη ενημέρωση...
Αγόραζαν... εσώρουχα!
Οργιο κατασπατάλησης δημοτικού χρήματος δείχνει ο μέχρι σήμερα έλεγχος των ορκωτών λογιστών για το «πάρτι» που είχε στηθεί την προηγούμενη τετραετία στη Δημόσια Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ). Το μέχρι σήμερα «άνοιγμα» της επιχείρησης φτάνει τα 6,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την προσωρινή έκθεση των ορκωτών και ενώ έχουν ελεγχθεί μόνο οι χρήσεις μέχρι το 2009! Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2010, από τον τότε δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΓ Γ. Νούτσο, όταν άρχισαν να «σκάνε» επιταγές στα χέρια προμηθευτών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός τιμολογίου, ύψους 3.088 ευρώ, που εκδόθηκε από τη ΔΕΥΑΓ «για αγορά γυναικείων και ανδρικών εσωρούχων και πιτζαμών», από κατάστημα της πόλης!
Το βιολί τους...
Να συνεχίζουν να λαμβάνουν δύο μισθούς όσοι κληρικοί κατέχουν δύο θέσεις στο Δημόσιο ζήτησαν στελέχη της ΝΔ στη Βουλή. Εντονη ήταν η αντίδραση του γ.γ. Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γ. Καλαντζή, ο οποίος ανέφερε ότι οι «γαλάζιοι» ζητούν να διατηρηθεί ένα προνόμιο «μερικών εκατοντάδων κληρικών (σε σύνολο 10.900) να κατέχουν δύο θέσεις και να λαμβάνουν δύο μισθούς από το Δημόσιο, την ώρα που κάθε μέρα δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη δουλειά τους». Ο λύκος κι αν εγέρασε...
Δυσάρεστη έκπληξη
Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν χθες όσοι διαμένουν στις φοιτητικές εστίες στα Πατήσια, όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε ρεύμα σε κανέναν χώρο του κτιρίου. Οπως κατήγγειλε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οι φοιτητές βρήκαν ένα τοιχοκολλημένο χαρτί στην είσοδο της εστίας, το οποίο ενημέρωνε πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, καθώς είχε να πληρωθεί επί έναν χρόνο. Τελικά το ρεύμα επανασυνδέθηκε μία ώρα αργότερα, αλλά τα ερωτήματα και οι ευθύνες, σύμφωνα με τους φοιτητές, παραμένουν.
  • Ετσι και η πολυμερής διάσκεψη μπήκε στο τραπέζι και το χρονοδιάγραμμα υπάρχει, αλλά και η επιδιαιτησία τίθεται εμμέσως, σε μια διαδικασία που αποτελεί σχεδόν «καρμπόν» των όσων συνέβησαν το 2004 με το σχέδιο Ανάν.
Γύρισε με «ναι»
Πυρ ομαδόν δέχεται ο Δ. Χριστόφιας για τους χειρισμούς του στην τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης. Ο πρόεδρος της Κύπρου έφυγε με τρία «όχι» από τη Λευκωσία, που είχαν αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και γύρισε με δυόμισι «ναι»!

πηγη:Εθνος.gr

Tags:

0 Responses to “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks