Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στο κύκλωμα εκβιαστών;


Σιγή ασυρμάτου από το γραφείο Βενιζέλου, αλλά και από τον ΛΑΟΣ, για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συνολικά έχουν συλληφθεί 52 άτομα, ανάμεσά τους ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης , εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, υπάλληλος ΠΑΕ, δικηγόροι καθώς και δημοσιογράφος και τρεις αστυνομικοί.
Η σιωπή του υπουργείου και του γραφείου του Βενιζέλου προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά διότι ο ανώτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ που συνελήφθη είναι και ΠΑΣΟΚ και εσωκομματικά «Βενιζέλος»! Πρόκειται για τον επιχειρησιακό διευθυντή Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαχατζή, παλαιό συνδικαλιστή και επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διαρρέουν ότι αρχηγός της σπείρας είναι ο Μάρκος Καραμπέρης, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου. Συνελήφθη επίσης ο συνεργάτης του Καραμπέρη, Δημήτρης Λαμπάκης
Μεταξύ των εμπλεκόμενων βρίσκεται στέλεχος μεγάλης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης.
Αναμεμιγμένος φέρεται και ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Αθανασιάδης, που εργαζόταν ως μέλος της ομάδας ασφαλείας, τραπεζικοί υπάλληλοι. Επίσης στην Ασφάλεια προσήχθη (μάλλον για κατάθεση και όχι ως ύποπτος) ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, σερβικής καταγωγής, ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς.
Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων:
-Διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις (4) εγκληματικές οργανώσεις,
-Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση.
-Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi).
-Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.
-Εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα – επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν.
-Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπλέον, και οι τέσσερις (εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης..
Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.
πηγη:antinews.gr

Tags:

0 Responses to “Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι του ΛΑΟΣ στο κύκλωμα εκβιαστών;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks