Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

 
Στην Εισαγγελία έστειλε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει σχετικά με τα φαινόμενα βίας μεταξύ φοιτητών κυρίως του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο πανεπιστήμιο, από τα οποία έχουν προκληθεί και μικροτραυματισμοί. Μιλώντας... 
στον Βήμα 99,5, ο κ. Γάτσιος είπε ότι έκρινε σκόπιμο να παραπέμψει το θέμα και να ενημερώσει την Εισαγγελία, προκειμένου να στείλει «καθαρό μήνυμα ότι θέλουμε τα φαινόμενα αυτά να σταματήσουν οριστικά».

Αφορμή στάθηκε ένα περιστατικό βίας που σημειώθηκε μέσα στο πανεπιστήμιο στις 13 Ιανουαρίου, κατά το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά ένας φοιτητής.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι ώστε κάποια στιγμή να έχουμε κι έναν σοβαρότερο τραυματισμό» δήλωσε, σημειώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε έναν χώρο πανεπιστημιακό».

«Θεώρησα ότι ήταν σκόπιμο, αφού πρώτα συλλέξω αναφορές από παρευρισκόμενους φοιτητές ή και διοικητικό προσωπικό, να παραπέμψω το όλο θέμα και να ενημερώσω -όπως οφείλω νομίζω- την Εισαγγελία» επισήμανε ο κ. Γάτσιος, υπογραμμίζοντας ότι ενημέρωσε την Εισαγγελία, και όχι κάποιο αρμόδιο όργανο του πανεπιστημίου, επειδή έκρινε ότι δεν επρόκειτο για διοικητικό θέμα, αλλά για ζήτημα με ποινικές διαστάσεις.

«Το έκανα αυτό γιατί θέλω να στείλω ένα πολύ καθαρό μήνυμα: ότι θέλουμε αυτά τα φαινόμενα να σταματήσουν οριστικά, πριν γίνουν χειρότερα» δήλωσε. 

Ο κ. Γάτσιος αναφέρθηκε και στο θέμα του παρεμπορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το παρεμπόριο «έχει κυκλώσει την ΑΣΟΕΕ». «Δεν μπορεί το πανεπιστήμιό μας να χρησιμοποιείται ως κέντρο παρεμπορίου» επισήμανε, ζητώντας από τις αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο μέτρο που μπορεί να λάβει το πανεπιστήμιο, και το έχει κάνει, είναι να κλειδώσει την κεντρική είσοδο, επί της Πατησίων, ώστε να μην μπορούν οι παράνομοι μετανάστες να εισέρχονται στους χώρους του όταν γίνονται επιχειρήσεις από την αστυνομία.

Ο κ. Γάτσιος ζήτησε καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, επισημαίνοντας πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη παρά στην καταστολή
πηγη:fimotro

Tags:

0 Responses to “ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks