Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Κατάρριψη αμερικανικού κατασκοπευτικού από το Ιράν

Ο στρατός του Ιράν ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος στο ανατολικό τμήμα της χώρας


Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός του Ιράν Al-Alam μετέδωσε την Κυριακή, επικαλούμενος ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο στρατός του Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Πρόκειται για ένα αεροσκάφος τύπου RQ-170 Sentinel.
Ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε και πώς έγινε το συμβάν αλλά είπε πως το αεροσκάφος "δεν έπαθε σοβαρή ζημιά" και είναι σε καλή σχετικά κατάσταση.
Ωστόσο σύμφωνα με το  ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν Fars news, η κατάρριψη έγινε μέσω εικονικής επίθεσης καθώς κατάφερνα και πήραν τον έλεγχο στη μονάδα κυβερνοπολέμου του Ιράν. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ενώ δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο εκ μέρους των ΗΠΑ για το συμβάν.
Στρατιωτική πηγή του Ιράν, απείλησε με αντίποινα "ακόμα και εκτός συνόρων" για την παραβίαση του εναέριου χώρου του.
'Η απάντηση του στρατού του Ιράν στην παραβίαση του εναέριου χώρου μας από το αμερικανικό κατασκοπευτικό, δεν θα περιορίζεται πλέον στα σύνορα του Ιράν" δήλωσε η στρατιωτική πηγή στο σταθμό Al Alam.
Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου, κατασκευής Lockheed-Martin, αποτελούν τα τελευταίας γενιάς μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά των ΗΠΑ.
πηγη:news247.gr

Tags:

0 Responses to “Κατάρριψη αμερικανικού κατασκοπευτικού από το Ιράν”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks