Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τζάμπα οι συλλήψεις διασήμων - Κανένας δεν πλήρωσε


 

-“Εμείς τους πιάνουμε και οι δικαστές τους αφήνουν” φωνάζει το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία
- Πασίγνωστοι επιχειρηματίες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς επικαλέστηκαν υπαγωγή στο άρθρο 99
- Η αντιμετώπιση απο τις δικαστικές αρχές ενθαρρύνει κι άλλους οφειλέτες να μην τακτοποιούν τα χρέη τους

Ολοι είδαμε εικόνες απο τις συλλήψεις διάσημων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου τους τελευταίους μήνες. Εικόνες γνωστών επιχειρηματιών με χειροπέδες στα χέρια, να σέρνονται στα δικαστήρια. Αλλά μείναμε στις εικόνες. Επι της ουσίας τίποτα δεν έγινε αφού όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς ούτε ένα ευρώ εγγύηση.

Η οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ εκφράζουν αγανάκτηση για το γεγονός οτι αυτοί οι οφειλέτες αντιμετωπίζονται ευνοϊκά απο τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής οι διωκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε αδιέξοδο που μιλάνε πια για “ασυλία των γκλαμουράτων”, ενώ αποδίδουν “έλλειψη αναστήματος στους δικαστικούς, που δεν έχουν το σθένος να στείλουν έναν από αυτούς τους επώνυμους στον Κορυδαλλό, έστω για μία εβδομάδα”.

Ο Λάκης Γαβαλάς λίγο μετά τη σύλληψή του.
Ο Λάκης Γαβαλάς λίγο μετά τη σύλληψή του.

Μάλιστα κύκλοι του ΣΔΟΕ μιλώντας στην εφημερίδα κάνουν λόγο για “τηλεοπτική δημοκρατία” και “τηλεοπτικά δικαιώματα, που υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ενώ υποστήριξαν ότι οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις στις περιπτώσεις των συλληφθέντων για αδικήματα κακουργηματικής φοροϋπεξαίρεσης, καταδεικνύουν ότι “η Δικαιοσύνη δεν μένει ανεπηρέαστη από την τηλεοπτική προβολή”.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής το γεγονός οτι κανείς απο τους συλληφθέντες δεν προφυλακίστηκε ενθάρρυνε και άλλους οφειλέτες να µην τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είκοσι από τους επιχειρηµατίες που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή επικαλέστηκαν την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καµία συνέπεια, άλλοι εξακολουθούν να εφαρµόζουν παρελκυστικές τακτικές, ενώ στο ποινικό µέρος οι περισσότερες υποθέσεις έχουν παραπεµφθεί στις ελληνικές καλένδες. επίσης σχεδόν κανένας από τους επιχειρηµατίες οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα για χρέη προς το ∆ηµόσιο δεν έχει προχωρήσει σε διακανονισµό των οφειλών του.
πηγη:newsit.gr

Tags:

0 Responses to “Τζάμπα οι συλλήψεις διασήμων - Κανένας δεν πλήρωσε”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks