Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πρόγραμμα-μαμούθ για την στήριξη της Ιταλίας από το ΔΝΤ;



 


 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, το ΔΝΤ θέλει να στηρίξει την Ιταλία μ ένα πρόγραμμα μαμούθ ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εφημερίδα επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές του ΔΝΤ και αναφέρει ότι με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκεται να ενισχυθεί ο Μάριο Μόντι έτσι ώστε να καταστεί πιο εύκολη η προσπάθεια υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία. Τα δάνεια του εν λόγω προγράμματος θα έχουν διάρκεια 12 μέχρι 18 μηνών και το επιτόκιο τους θα κυμαίνεται μεταξύ 4% και 6%, θα είναι δηλαδή πολύ πιο ευνοϊκό από το σημερινό 7,8%, με το οποίο δανείζεται η Ρώμη στις αγορές, αναφέρει η La Stampa.

Η ΕΚΤ θα διαθέσει τους πόρους;
Βοήθεια από το ΔΝΤ φέρεται να περιμένει ο Μάριο ΜόντιΒοήθεια από το ΔΝΤ φέρεται να περιμένει ο Μάριο ΜόντιΤο ΔΝΤ ωστόσο δεν έχει την δυνατότητα να χορηγήσει ένα τέτοιο ποσό από τους δικούς του πόρους. Για αυτό εξετάζονται διάφοροι τρόποι διασφάλισης των απαιτούμενων δανείων . Μεταξύ αυτών να χορηγήσει η ΕΚΤ το ποσό και να εγγυηθεί το ΔΝΤ. Με τον τρόπο αυτό το ΔΝΤ θα καθησυχάσει και τις γερμανικές ανησυχίες, καθώς το Βερολίνο απορρίπτει ενεργότερο ρόλο για την ΕΚΤ, υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα επικαλούμενη στέλεχος του ΔΝΤ.

Tags:

0 Responses to “Πρόγραμμα-μαμούθ για την στήριξη της Ιταλίας από το ΔΝΤ;”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks