Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Γαλλία: Η υποψηφιότητα Μπαϊρού ανησυχεί τον Σαρκοζί



Γαλλία: Η υποψηφιότητα Μπαϊρού ανησυχεί τον Σαρκοζί

Η υποψηφιότητα Μπαϊρού θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα στα σχέδια του Γάλλου προέδρου για ανανέωση της θητείας του, καθώς θα μπορούσε να «κλέψει» κεντροδεξιούς ψηφοφόρους από τη «δεξαμενή» των υποστηρικτών του Ν. Σαρκοζί
Ακόμη έναν «πονοκέφαλο» αποκτά ο Νικολά Σαρκοζί ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012, καθώς ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος MoDem, Φρανσουά Μπαϊρού και πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας, ανακοίνωσε χθες επισήμως την υποψηφιότητά του.

Η υποψηφιότητα Μπαϊρού θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα στα σχέδια του Γάλλου προέδρου για ανανέωση της θητείας του, καθώς θα μπορούσε να «κλέψει» κεντροδεξιούς ψηφοφόρους από τη «δεξαμενή» των υποστηρικτών του Ν. Σαρκοζί.
Ο Μπαϊρού επιβεβαίωσε την από καιρό φημολογούμενη υποψηφιότητά του σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.
«Θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του χρόνου, επειδή πραγματικά πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα αρχή και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει κατ' αυτόν τον τρόπο για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακλόνητο φαβορί ο Ολάντ
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, ο Μπαϊρού συγκεντρώνει ποσοστό 7%, έναντι 26% του Γάλλου προέδρου. Φαβορί για τις προεδρικές εκλογές εξακολουθεί να είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ, με ποσοστό 30%.
πηγη: Ημερησία online

Tags: ,

0 Responses to “Γαλλία: Η υποψηφιότητα Μπαϊρού ανησυχεί τον Σαρκοζί”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks