Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Δείτε πως ο Κυριακόπουλος ρυπαίνει τη Μήλο





Ένα βίντεο ντοκουμέντο που θα προκαλέσει σάλο και αποδεικνύει πώς η εταιρεία ορυκτών«S&B» του βιομήχανου Οδυσσέα Κυριακόπουλου μολύνει τις παραλίες της Μήλου, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.
Η δημοσιογραφική μας ομάδα βρέθηκε στο νησί και κατέγραψε καρέ καρέ τη διάχυση βιομηχανικών αποβλήτων στη θάλασσα και συγκεκριμένα υπέρλεπτου περλίτη. Ένας αγωγός ξεκινάει, όπως φαίνεται, από τις εγκαταστάσεις της «S&B» και καταλήγει στον κόλπο Μούρη, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τη φημισμένη παραλία Φυριπλάκα.
Μέσα από αυτόν τον αγωγό κυλάει το νερό με τον περλίτη, που χύνεται στη θάλασσα, η οποία θυμίζει πραγματικό βούρκο.Μάλιστα, στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί πινακίδα, που απαγόρευε στους λουόμενους να κολυμπήσουν σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας δεν υπάρχει ίχνος ζωής, αφού ο περλίτης καταστρέφει την πανίδα, αλλά και τη χλωρίδα.
Παρόμοια είναι η κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το άλλο εργοστάσιο της εταιρείας στο νησί, στα Βούδια. Το newsbomb βρέθηκε στο σημείο όπου συντελείται το οικολογικό έγκλημα και κατέγραψε εικόνες σοκ.








Μαζί μας στην αυτοψία και ο τέως διευθυντής του εργοστασίου στο Τσιγκράδο κ.Μανώλης Δρούγκας, ο οποίος καταγγέλλει μπροστά στην κάμερα, ότι η «S&B» ρίχνει τα λύματα στη θάλασσα τα τελευταία 10-15 χρόνια. Ο κ.Δρούγκας υποστηρίζει, ότι τα νερά είναι ακατάλληλα για μπάνιο και όποιος βουτήξει εκεί, το κάνει με δική του ευθύνη, ενώ καλεί την πολιτεία επιτέλους να εφαρμόσει τη νομοθεσία, προκειμένου να μην πέφτουν στερεά απόβλητα στη θάλασσα.
Οι εκβιασμοί της S&B
Με απειλές και ωμούς εκβιασμούς επιχειρεί ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος να κλείσει τα στόματα όσων τον καταγγέλλουν, ότι μολύνει το φυσικό περιβάλλον της Μήλου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στο newsbomb κάτοικοι της Μήλου.
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε εντέχνως στους εργαζόμενους της εταιρείας η πληροφορία, ότι αν συνεχιστούν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα εναντίον της, η «S&B» θα βάλει λουκέτο στα εργοστάσιά της στο νησί και εκατοντάδες οικογένειες θα μείνουν χωρίς δουλειά. Πρόκειται, όμως, περί φτηνής μπλόφας, αφού τα κέρδη από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Μήλου είναι τεράστια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του α' εξαμήνου, τα κέρδη της «S&B» εκτινάχθηκαν στα 10,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 85%.
Μάλιστα, όπως θα ακούσετε να λέει ο πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Στυλιανίδης, μόνιμος κάτοικος της Μήλου και γραμματέας της Μη Κερδοσκοπικής «ΜILOS SOS», όταν δεν έπιασαν οι απειλές, άνθρωπος που σχετίζεται με την «S&B» του πρόσφερε ακόμη και δουλειά, προκειμένου να σταματήσει τις καταγγελίες.

πηγη: Newsbomb.gr

Tags: ,

0 Responses to “Δείτε πως ο Κυριακόπουλος ρυπαίνει τη Μήλο”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks