Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τις εισέπραξαν από τα ΜΑΤ οι «μην πληρώνετε τη ΔΕΗ»

Καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο πεζοδρόμιο, στο χώρο μπροστά από το κτίριο της ΔΕΗ Καλλιθέας από άνδρες των ΜΑΤ.
Ο λόγος για δεκάδες δημότες της συνοικίας, που χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 12.30, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη ΔΕΗ Καλλιθέας, στη διασταύρωση των δρόμων Σκίπη και Αραπάκη. Οι συγκεντρωθέντες προέτρεπαν τους συνδημότες τους, που προσέρχονταν στην επιχείρηση για να πληρώσουν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, να μην το κάνουν. Παράλληλα, ενημέρωναν τον κόσμο για τη νομική πλευρά του ζητήματος.
Πολύ σύντομα και ενώ η προσέλευση τόσο των μελών της κίνησης που αντιτίθεται στην αποπληρωμή των λογαριασμών, όσο και των πολιτών εκείνων που εισέρχονταν στη ΔΕΗ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, συνεχιζόταν, έφτασαν στον τόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Τότε άρχισαν τα... όργανα.
Η επίθεση που δέχτηκαν οι συγκεντρωθέντες ήταν σφοδρή και ο πανικός που προκλήθηκε από αυτήν μεγάλος. Οι άνδρες των ΜΑΤ εγκλώβισαν τα μέλη της κίνησης στο πεζοδρόμιο. Αρκετοί δημότες που περνούσαν από το σημείο προσπάθησαν να ενωθούν με τους εγκλωβισμένους, αλλά δεν το κατάφεραν, αφού οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει ένα τείχος ανάμεσα στους ίδιους και τον κόσμο.
Οι λεκτικές, έως εκείνη τη στιγμή, αντεγκλήσεις έδωσαν τη θέση τους σε νέα επίθεση των ΜΑΤ, ακόμη πιο βίαιη, που που αυτή τη φορά συνδυάστηκε με εννέα προσαγωγές. Οκτώ από τους προσαχθέντες κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διέγερση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητη σωματική βλάβη.
Σύμφωνα με μέλη της κίνησης «Δεν πληρώνω» πάντως, όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί στη ΔΕΗ Καλλιθέας δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη συλλογικότητα αλλά στο κίνημα του «Οχι διόδια», το οποίο στη συγκεκριμένη συνοικία δραστηριοποιείται έντονα.

Tags:

0 Responses to “Τις εισέπραξαν από τα ΜΑΤ οι «μην πληρώνετε τη ΔΕΗ»”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks