Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: «Η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου»


Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας ισχυρός εταίρος στο εσωτερικό της ευρωζώνης, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου στο Κίελο όπου παραβρέθηκε στο συνέδριο των Πρασίνων.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, τηρώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσα από ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του χρέους της, αναδιοργανώνοντας και μεταρρυθμίζοντας τη χώρα», εκτίμησε ο κ. Παπανδρέου.
«Έχουμε λάβει πολύ δύσκολα μέτρα, μέτρα για τα οποία έχει κάνει μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός. Και βέβαια, αυτό σημαίνει, ότι θα θέσουμε σε εφαρμογή τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που λάβαμε στην Ευρώπη, και θα επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε ένας ισχυρός εταίρος στο εσωτερικό της ευρωζώνης», τόνισε και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει τη θέση της στην ευρωζώνη ώστε η ζώνη του ευρώ «να παραμείνει ένα ισχυρό τμήμα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, των ευρωπαϊκών θεμελίων».
Αναφερόμενος, τέλος, στην ιδέα του ευρωομόλογου, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως είναι υπό συζήτηση «και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορούμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αγορές, τους φόβους των αγορών, αλλά για να το χρησιμοποιήσουμε ακόμη και για επενδύσεις και για την ανάπτυξη στην Ευρώπη».
  
πηγη:Newscode.gr

Tags:

0 Responses to “Γ.Παπανδρέου: «Η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου»”

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe

Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio. Duis mollis

© 2013 Ελεύθερος Κήρυκας. All rights reserved.
Designed by SpicyTricks